Дівчинка з рідкісним розладом старіє у «зворотному напрямку»: який вигляд вона має

6-річна Хлоя Гарсія з Нешвілла (Велика Британія) через рідкісне генетичне захворювання старіє у “зворотному напрямку”, подібно до головного героя фільму “Дивовижна історія Бенджаміна Баттона” (2008). Попри свій юний вік, дівчинка пересувається на ходунках та носить товсті окуляри. Про її історію написало видання Daily Star.

Маленька Хлоя страждає на метахроматичну лейкодистрофію (MLD) — рідкісний генетичний розлад, що спричиняє дефіцит ферменту ARSA, вражаючи мозок та нервову систему, внаслідок чого у пацієнта погіршується координація рухів, мовлення, зір, а також виникають серйозні проблеми з харчуванням. Простими словами лікарі описують це захворювання як “старіння навпаки”.

На жаль, станом на сьогодні від MLD немає порятунку, а курс лікування може коштувати понад 4 мільйони доларів США.

Маленька Хлоя страждає на метахроматичну лейкодистрофію Фото: GoFundMe

“Щодня доводиться спостерігати за стражданнями моєї доньки. Я змушений знайти спосіб зупинити цю хворобу”, — каже Девід Гарсія, вбитий горем батько Хлої.

Чоловік розповідає, що перші симптоми захворювання у його доньки помітила її вчителька. Дитина почала погано ходити, стрибати та бігати, а пізніше навіть не могла самостійно відкрити рюкзак й постійно скаржилась на головні болі. Зрештою, Хлою відвезли у лікарню, де їй діагностували одну з форм MLD.

“Коли мені вперше про це сказали, я відповів, що такого не може бути”, — згадує Девід в інтерв’ю американській новинній станції WSMV.

Томас Кассіні, генетик з Університету Вандербілта в Нешвіллі, який працює з такими пацієнтами, співчуває дитині та її батькам: “Мені щиро жаль усіх, хто проходить через щось подібне”.

Хлоя старіє у “зворотному напрямку” Фото: GoFundMe

До речі, за оцінками Британської організації з питань рідкісних розладів, з цим захворюванням народжується від 1 до 40 тисяч дітей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Україна увійшла до категорії країн з доходами вищими за середні

Світовий банк перевів Україну в категорію країн з доходами вищими за середні. Про це йдеться у повідомленні організації.…

51 секунда ago

КНДР заявила про успішне випробування нової ракети з надвеликою боєголовкою

Північна Корея заявила, що в понеділок, 1 липня, успішно випробувала нову тактичну балістичну ракету, здатну нести надвелику боєголовку вагою…

6 хв. ago

Скільки українців мають мобілізувати у 2024 році: у Die Welt розкрили шестизначну цифру

Попри посилення мобілізації Україна відстає від потреби у призові. Про це йдеться у матеріалі Die Welt від 1 липня.…

7 хв. ago

Чехія хоче, але не може: що заважає поставкам снарядів до України

Чехія готова продовжити дії в рамках ініціативи закупівлі боєприпасів, якщо отримає для цього достатнє фінансування.…

23 хв. ago

До Києва йдуть довгоочікувані дощі: названо точну дату, коли дихати стане легше

Найближчими днями у Києві очікуються дощі, а температура трохи знизиться - потужної спеки вже не буде. Про…

28 хв. ago

Ворог просунувся в районі чотирьох населених пунктів на сході, – DeepState (карта)

Росіяни досягли певних успіхів у Донецькій та Луганській областях, просунувшись в районі чотирьох населених пунктів, стверджують аналітики DeepState.…

31 хв. ago