Паркан із колючого дроту і водоспад: ЗМІ розкрили секретну резиденцію Путіна

У Карелії розростається таємна “північна” резиденція путіна. Місцеві жителі кажуть, що сам диктатор з’являється тут не рідше, ніж раз на рік після відвідин Валаамського монастиря. За розміром територія перевищує площу князівства Монако вдвічі.

Розслідувачі центру “Досьє” з’ясували, що на березі затоки Мар’ялахті в президента росії є три будинки в сучасному стилі, два вертолітні майданчики, кілька пірсів для яхт, форелева ферма і господарство з коровами для виробництва мармурової яловичини.Також на території є три об’єкти – “Хатина рибалки”, “Комора” і “Садовий будинок”. Усі вони насправді є особняками і побудовані в сучасному стилі.

Російські ЗМІ викрили таємну резиденцію володимира путіна в Карелії

Журналісти виявили насип біля одного з будинків у резиденції путіна. За їхніми словами, він з’явився після початку війни. Розслідувачі вважають, що насип слугує підставою для встановлення зенітно-ракетного комплексу “Панцир-С1”, призначеного для захисту президента.

Резиденція путіна в Карелії

Площа резиденції диктатора становить близько 1 кв. км, але якщо врахувати прилеглі ліси і затоки, то її територія збільшується до 4 кв. км, що вдвічі більше площі князівства Монако. До неї включили навіть чотириметровий водоспад Мар’ялахті, який є частиною національного парку “Ладозькі шхери”. Наразі доступ до нього обмежений парканом із колючого дроту та цілодобовою охороною.

Чотириметровий водоспад Марьялахті має бути частиною національного парку

Про те, що у путіна є резиденція в Карелії, ще у 2016 році повідомив телеканал “Дождь”. Спорудження резиденції російський президент довірив своїм друзям-мільярдерам із Санкт-Петербурга. Місцеві жителі стверджують, що диктатор відвідує “північну резиденцію” щонайменше раз на рік після відвідування Валаамського монастиря.

Резиденція путіна в Карелії

Секретні дачі путіна з власною ППО

У квітні 2023 року журналісти з’ясували, що недалеко від імовірної резиденції президента рф  біля Красної Поляни в Краснодарському краї встановили зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С1”. “Усе це за документами належить “Газпрому”, але насправді це секретна зимова резиденція путіна. Це місце, де він катається на лижах”, – вказують розслідувачі.

Раніше “Фонд боротьби з корупцією” Навального наступного дня після його затримання випустив документальний фільм про величезний палац путіна під Геленджиком. Йдеться про палацовий комплекс в італійському стилі, розташований на узбережжі Чорного моря поблизу Геленджика, Краснодарського краю. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Удар по іміджу: Кейт Міддлтон і принц Вільям готують підлянку Меган Маркл

Герцоги Уельські вирішили перенести битву за увагу на територію Меган Маркл — США. Кейт Міддлтон,…

1 хв. ago

Вчені пояснили, чому зараз більше людей виживають під лавинами, ніж десятиліття тому

Вчені кажуть, що зараз більше людей виживають під лавинами, ніж чотири десятиліття тому. Дослідники вивчили…

5 хв. ago

Загадкова смерть комбата, чиї солдати “тримали” Вугледар: у бригаді вперше прокоментували трагедію

У 123 бригаді тероборони ЗСУ вперше прокоментували загибель командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба.  На сторінці…

28 хв. ago

Багато польових командирів: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію більше 400 бойовиків «Хезболли»

Під час наземної операції на півдні Лівану ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію більш як 400 бойовиків…

32 хв. ago

Броні не буде, навіть якщо маєте право: всіх чоловіків попередили – готуйтеся

В Україні триває повномасштабна війна з Росією, тому чоловіків 18-60 років призивають до армії в…

42 хв. ago

В Україні продають найменшу квартиру: який вигляд має житло площею з комору

У Харкові продають одну з найменших квартир в Україні. Йдеться про житло площею всього 10 квадратних метрів. Таке…

47 хв. ago