Новини світу

Засудженого за шпигунство американця побили в російській колонії

Американець Пол Вілан, який відбуває ув’язнення в колонії суворого режиму №17 у Мордовії за звинуваченням у шпигунстві, отримав травму під час конфлікту з одним із засуджених.

ЗМІ повідомили в регіональному управлінні ФСВП, що між Уіланом та іншим ув’язненим виникла «сварка на побутовому ґрунті», під час якої громадянину США завдали «удару рукою по обличчю». Джерело агентства, знайоме із ситуацією, стверджує, що Вілана вдарив «засуджений з Туреччини на ґрунті політичних розбіжностей».

Наглядачі «припинили протиправні дії», після чого учасників конфлікту відправили до медичної частини. «Під час огляду Уілана фельдшером установи було виявлено рану біля ока», — розповіли у ФСВП.

Раніше про побиття Уїлан у колонії повідомляли його родичі. «Підлога є мішенню, тому що він американець, а антиамериканські настрої нерідкі серед інших ув’язнених, — зазначив брат ув’язненого Девід Вілан.

Пол Вілан – громадянин США, Ірландії, Канади та Великобританії. У червні 2020 року Мосміськсуд засудив його до 16 років у колонії суворого режиму, визнавши винним у шпигунстві. Вілан не визнав провини, але вирок не оскаржив.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

20 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

22 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

23 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

33 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

35 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

37 хв. ago