У Чехії з’ясували, з якого регіону України до країни приїхало найбільше біженців

Загалом у 2024 році для отримання тимчасового захисту у Чехії зареєструвалися 320 304 українських біженці (з них 90% – повторно). Серед них, що природно, більшість – це жінки. А загалом найбільше біженців у Чехії з Закарпаття, повідомляє 27 вересня Міністерство внутрішніх справ країни.

Дані отримані в результаті дослідження, проведеного на замовлення Міністерства внутрішніх справ Центром вивчення громадської думки Інституту соціології Академії наук Чеської Республіки та ЮНІСЕФ. В опитуванні взяли участь 13 835 осіб віком від 15 років, з них більшу частину склали люди віком від 18 до 35 років (вони становили 52%).

Біженці найчастіше приїжджають із Закарпатської та Харківської областей чи з Києва. З’ясувалося, що більшість біженців живуть у Празі, Брно та Остраві. При цьому понад чверть біженців проживають у Празі (26%). Три чверті людей живуть у квартирах чи будинках, а 17% – у гуртожитках. Дві третини працюють чи ведуть бізнес, причому майже 86% працюють повний робочий день.

“Більше двох третин з них взагалі не зверталися за гуманітарною допомогою, а їхнє знання Чеська мова також значно покращується”, – сказав міністр внутрішніх. справ Віт Ракушан.

Тож понад дві третини біженців взагалі не зверталися за гуманітарною допомогою, а п’ята частина є одержувачем гуманітарної допомоги. Найчастіше гуманітарну допомогу отримують з вікової групи від 56 років і більше.

Щодо повернення в Україну, то майже дві третини біженців планують залишитися в Чехії навіть після закінчення тимчасового захисту. Понад 20% переселенців розраховують на постійне повернення в Україну після закінчення війни. 

Романчук Микола

Recent Posts

Мама п’яти дітей померла після простої косметології: що сталося

У Великій Британії сталася трагічна подія: померла 33-річна мати п'яти дітей на ім'я Еліс Делсі…

30 секунд ago

Найбільший організм на Землі повільно поїдають живцем: що відбувається

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

24 хв. ago

“Бальзам від занепаду”: ЗМІ з’ясували, як боєприпаси для ЗСУ рятують економіку США

Виробництво артилерійських снарядів для армії України перетворилося на справжній подарунок для збройової промисловості США. Компанія-підрядник…

31 хв. ago

Тарифи на газ з 1 жовтня: скільки коштуватиме ключова комуналка

Тариф на газ в Україні залишиться незмінним на рівні 7,96 грн для клієнтів «Нафтогазу» з…

46 хв. ago

В Індії 219 важкоатлетів знялися зі змагань, бо дізналися про приїзд допінг-офіцерів

219 спортсменів знялися зі змагань з важкої атлетики в Індії, коли дізналися про приїзд на…

51 хв. ago

Якщо Путіна в найближчому майбутньому не приберуть свої, це доведеться зробити чужим

Я не бачу варіантів закінчення війни та запобігання глобальній катастрофі, окрім акції проти Путіна у…

54 хв. ago