Секретні документи вказують, що Навального могли отруїти, – The Insider

Журналісти отримали доступ до “сотень” документів, пов’язаних зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального. Серед них виявили інформацію, що вказує на можливе отруєння опозиціонера.

Про це повідомляє The Insider.

За даними видання, серед документів виявили два варіанти постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Примітно те, що з другої та фінальної версії зникли слова про те, що перед смертю у Навального були болі в животі, блювота і судоми.

Ця ж інформація є в іншому документі – описі “вилучених об’єктів”, де вказані “зразки блювотних мас”.

Судячи з тексту документа, їх віддали на експертизу, хоча ні про саму експертизу, ні про те, що в Навального взагалі була блювота, раніше не повідомлялося.

Документи прокоментував лікар-реаніматолог Олександр Полупан, який лікував Навального після отруєння “Новачком” у серпні 2020 року в Омську. Він заявив, що симптоми вказують на отруєння фосфороорганічною речовиною (до них же належить сам “Новачок”).

Зауважимо, що, за словами журналістів видання, дані документи підтверджують слова Юлії Навальної, яка раніше заявляла, що в останні хвилини перед смертю Навальний дійсно скаржився на гострий біль у животі.

Смерть Олексія Навального

Нагадаємо, що російський опозиціонер Навальний перебував у в’язниці з 2021 року. Саме тоді він повернувся до Росії, одужавши після отруєння, в якому він звинуватив російського диктатора Володимира Путіна.

Вже 16 лютого 2024 року Навальний помер в арктичній колонії “Полярний вовк”, де відбував трирічний термін ув’язнення. Смерть політика шокувала світ, і в ній одразу ж звинуватили Путіна.

Про причини смерті Навального офіційно не повідомлялося. Російські ЗМІ припустили, що він пішов з життя через відрив тромбу.

Романчук Микола

Recent Posts

«Хезболла» обрала нового ватажка: що про нього відомо

Ліванське угруповання «Хезболла» оголосило про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером після ліквідації попереднього ватажка…

1 хв. ago

Українцям озвучили вартість 1 кВт*год до кінця осені: скільки потрібно буде платити за світло

В Україні тариф на електроенергію не змінюватимуть до 1 травня 2025 року. Тож у серпні, а також…

5 хв. ago

Горе-лікар світових масштабів: учені розповіли про смертельно небезпечні поради ШІ в медицині

Останні досягнення в галузі технологій штучного інтелекту, такі як GPT-4 від OpenAI, продовжують привертати увагу…

12 хв. ago

“Скоро буде…” Українці бурхливо реагують на чутки про звільнення Буданова

Інформація про те, що начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов може втратити посаду, не залишила українців…

19 хв. ago

Названо найпопулярніші професії у центрах рекрутингу

Найбільш популярними у центрах рекрутингу Збройних Сил України залишаються посади операторів БпЛА та обслуговування військової…

23 хв. ago

В Україну насуваються осінні холоди, в частині областей пройдуть рясні дощі

В Україну вже з 30 вересня завітають осінні холоди. Цього дня синоптики прогнозують суттєве зниження…

27 хв. ago