Жахлива пошесть: чорна “хмара” комах прогнала туристів з популярного пляжу (фото)

Пляж Міскуакут, що знаходиться у невеликому містечку Вестерлі (Род-Айленд, США), цими вихідними спіткала жахлива пошесть: рій бабок налетів й прогнав відпочивальників, які спокійно засмагали та купалися в океані. Дехто порівнює побачене з апокаліптичними сценами, описаними у Біблії. Про це повідомляє телеканал WCVB.

Чорна “хмара” комах опустилася на пляж в суботу, 27 липня, пролітаючи повз наляканих людей, які в паніці розбігалися хто куди. За словами свідків, довкола стояв моторошний гул.

“Я насолоджувалася чудовим днем на пляжі Міскуакут, поки ми не зіткнулися з цим апокаліпсисом”, — розповіла в інтерв’ю журналістам очевидиця Стефані Мартін (Stephanie Martin).

Чорна “хмара” комах опустилася на пляж в суботу, 27 липня Фото: Wcvb-tv

Деякі відпочивальники почали ховатися в укриття або тікали до своїх автомобілів. Інші сміливці стояли та сміялися з того, що відбувається. Тим часом діти несамовито кричали, а їхні батьки відмахувалися від бабок лопатами та відрами з водою. Один з очевидців, Річард Зонтаг, назвав цей інцидент не інакше, як “вторгненням”.

За словами експертів, рої бабок утворюються, як правило, під час розмноження у літні місяці або після того, як менші комахи, якими вони харчуються, здіймаються у повітря внаслідок погодних катаклізмів або несприятливої людської діяльності. Супровідний шум настільки гучний та інтенсивний, що його “ловлять” радіолокаційні системи.

До речі, бабки харчуються переважно комарами та мухами, а також полюють на дрібних ссавців, таких як колібрі. Вони не загрожують здоров’ю та безпеці людей.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

2 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

17 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

32 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

42 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

52 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

1 годину ago