Путін підштовхує Захід до вимушеного стримування, – ISW

Російський диктатор Володимир Путін продовжує використовувати тактику брязкання ядерною зброєю для стримування Заходу та впливу на процес ухвалення рішень у його країнах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті послалися на заяву російського диктатора Володимира Путіна на військово-морському параді у Санкт-Петербурзі про те, що якщо США у 2026 році розмістять ракетні системи великої дальності в Німеччині, то час польоту до російських промислових і оборонних об’єктів становитиме близько 10 хвилин. Диктатор також пообіцяв вжити “дзеркальних заходів” та вивести Росію з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

“Путін помилково намагається представити розгортання Росією заборонених Договором про РСМД ракет, ймовірно, як частину його постійних зусиль, спрямованих на використання брязкання ядерними шаблями, щоб підштовхнути Захід до вимушеного стримування”, – йдеться у звіті.

Розміщення ракет у Європі

У червні цього року США та Німеччина оголосили, що з 2026 року США почнуть “епізодичне розгортання” на території Німеччини вогневих засобів великої дальності, зокрема Стандартної ракети 6 (SM-6) і наземних ударних ракет “Томагавк”. Заходи маю продемонструвати відданість США НАТО.

Крім того, США розгонули ракетні системи середньої дальності “Тайфун” (Typhon Mid-Range Capability, MRC) в Данії та на Філіппінах у рамках нещодавніх спільних навчань.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала плани США. За її словами, Путін постійно розширює арсенал ракет і це загрожує Європі. За допомогою американських ракет, Німеччина може захистити себе і балтійських партнерів від імовірної загрози з боку РФ.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

6 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

13 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

22 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

31 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

39 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

44 хв. ago