Стали відомі зарплати українців у Німеччині та Нідерландах: у декілька разів вищі, ніж в Україні

Українські біженці, які змогли знайти роботу в Німеччині та Нідерландах, отримують зарплати, які значно вищі, ніж в Україні. Де та скільки заробляють українці у європейських країнах?

В Європі зараз проживають тисячі українців, які покинули рідну країну через війну. Багато хто з них влаштувався на роботу і самостійно заробляє собі на життя в чужій державі. Міграційна платформа EWL провела дослідження під назвою “Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах”, щоб дізнатися, скільки отримують українці у цих двох європейських країнах.

Виявилося, що понад 40% українських біженців працевлаштувалися, хоча раніше вони не мали досвіду роботи за кордоном. Нині вони працюють у сферах виробництва, торгівлі та послуг, в агентствах з догляду за літніми людьми, у ресторанах та готелях.

Як показало дослідження, середня зарплата українця у Німеччині становить 1334 євро (майже 58 тисяч гривень) до сплати податків. Щодо Нідерландів, то там заробіток дещо нижчий – 1 104 євро (майже 48 тисяч гривень) до сплати податків. Цей показник майже вчетверо вищий за середню зарплату в Україні.

Згідно з результатами проведеного дослідження, 28% учасників опитування в Німеччині заявили, що їхній заробіток становить від 1500 до 1999 євро, а 25% респондентів у Нідерландах кажуть, що отримують від 1000 до 1499 євро.

Українці також не забувають про близьких, які залишились в Україні. Так, 25% опитаних у Німеччині надсилають фінансову допомогу до рідної країни, а в Нідерландах – 11%.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стилісти показали найкраще взуття для літа: візуально подовжує ноги та вписується у будь-який образ

Сучасним модницям пропонують безліч видів літнього взуття, яким можна доповнити літній образ. Але стилісти стверджують,…

5 хв. ago

Отруйна змія померла після укусу чоловіка: як це сталося

В Індії змія вкусила чоловіка, але він не розгубився і тричі вкусив її у відповідь. Рептилія померла,…

11 хв. ago

Портрет короля Чарльза і королеви Камілли з принцами Вільямом спантеличив підданих. Фото

Члени сім’ї монархів Великої Британії поділилися історичним портретом, зробленим під час щорічного Королівського тижня в…

18 хв. ago

Бачили навіть в Україні. Над Туреччиною пронісся яскравий зелений метеорит

У ніч проти 6 липня в небі над Туреччиною зафіксували яскравий зелений метеорит. Його бачили над Анкарою, Стамбулом, Бурсою,…

36 хв. ago

Що буде, якщо не взяти повістку та вчасно не сплатити штраф за ухиляння від призову

У Міністерстві юстиції роз’яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не…

40 хв. ago

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

4 години ago