Росія готується до прямого зіткнення з НАТО – ЗМІ

Російські еліти почали готуватися до війни з НАТО.

На початку вторгнення РФ в Україну вони були шоковані і критикували Кремль, однак до кінця 2023 року почали підтримувати війну: багато в чому тому, що їм стало здаватися, що Росія справді перемагає. Про це пише російський журналіст Михайло Зигар у статті для Foreign Affairs.

За словами одного з російських олігархів, у РФ змінилося все: ставлення до президента Володимира Путіна, України, Заходу.

«Ми маємо виграти цю війну. Інакше нам не дадуть жити. Погано бути ізгоєм у ролі переможця, але ще гірше бути ізгоєм у ролі того, хто програв. Ми маємо перемогти у цій війні. Інакше вони не дадуть нам жити. І Росія, звісно, ​​розвалиться», – заявив анонімно один олігарх.

Український фронт президент РФ розглядає лише як один із напрямків у повномасштабному конфлікті із Заходом, кажуть наближені до російського диктатора д люди. Щоб перемогти своїх “справжніх ворогів у Вашингтоні та Брюсселі, Путін може вважати, що йому потрібно напасти на когось із членів НАТО. На думку російської еліти, найімовірнішою метою стане Естонія чи Латвія”, – стверджується в статті.

У минулому російські еліти не хотіли ризикувати через загрозу ядерного конфлікту. Але тепер багато хто з них переконаний, що НАТО не посміє відповісти, бо вважають Захід стомленим та роз’єднаним. Еліти говорять про можливість розвитку такого сценарію ще до виборів у США, щоб підірвати шанси Джо Байдена переобиратись. Водночас багато впливових людей у ​​РФ вважають, що Путін не зупиниться і у разі перемоги Дональда Трампа, оскільки він «занадто полюбив війну».

«Думка про нескінченну війну в Україні жахає еліту Росії, яка все ще сподівається, що вторгнення завершиться. Вони мріють якнайшвидше повернутися до мирного часу 23 лютого 2022 року. Але поки що вони мовчать. Вони не бачать шляхів назад», – резюмується у статті.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Франція веде Європу до кризи: Reuters пояснило всі загрози

Ризики нової кризи в єврозоні зростають, але, ймовірно, умови для її виникнення ще до кінця не сформувалися.…

4 хв. ago

Долар вище 45 та повільне зростання економіки: урядовий прогноз на наступні 3 роки

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки прогнозує зростання курсу долара до понад 45 гривень, а…

15 хв. ago

Виявлено побічний ефект аспірину: особливо стосується пенсіонерів

Щоденне вживання аспірину несе доволі серйозні ризики для здоров'я. Аспірин є розріджувачем крові, що може спровокувати…

22 хв. ago

Лист Ейнштейна із попередженням про ядерну загрозу продадуть на аукціоні: вартість приголомшує

Двосторінковий лист Альберта Ейнштейна, який попереджав Франкліна Рузвельта, тодішнього президента США, про те, що нацистська…

28 хв. ago

ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців: роз’яснення юриста

Представники ТЦК отримають особисті дані військовозобов'язаних чоловіків – їх нададуть міграційна та податкова служби. Стало…

34 хв. ago

Потрібно виконувати “негайно”: з 1 липня для українців у Польщі почали діяти нові правила, подробиці

З 1 липня українській біженців у Польщі очікують зміни, адже правила їхнього перебування були змінені. Вимоги…

49 хв. ago