У Чехії лікарі переплутали пацієнток і перервали вагітність не тій жінці

У місті Прага (Чехія) лікарі університетської лікарні “Буловка” (Bulovka) помилково провели операцію вагітній пацієнтці та позбавили її дитини. Про це пише CNN Prima NEWS.

Важкозрозумілий інцидент трапився в понеділок, 25 березня. Співробітники, імовірно, переплутали пацієнток, унаслідок чого в здорової жінки стався викидень. Неприємний випадок підтвердила прессекретарка лікарні Єва Столейда Лібігер.

Обидві жінки були іноземками. Одна з них була вагітною та з’явилася в лікарню на плановий огляд, тоді як друга мала намір пройти операцію, що проводиться під час лікування захворювання матки. Така хірургічна процедура також може бути виконана для переривання вагітності.

“У понеділок, 25 березня, у нашій клініці гінекології та акушерства сталася небажана подія. Згідно з отриманими на цей момент даними, унаслідок серйозного порушення та недотримання внутрішніх правил із боку відповідних співробітників було розпочато хірургічну процедуру щодо неправильно ідентифікованої пацієнтки”, — повідомила Єва Лібігер.

Лікарня “Буловка” в місті Прага Фото: EPA-EFE

Жінка додала, що лікарі, які зробили помилку, тимчасово відсторонені від роботи.

“Якщо під час внутрішнього розслідування, яке триває, буде виявлено порушення обов’язкових робочих процедур, то конкретних осіб буде притягнуто до персональної відповідальності”, — сказала прессекретарка.

Видання зазначає, що в Міністерстві охорони здоров’я Чехії закликали притягнути до відповідальності всіх винних у помилці лікарів. Якщо їхню недбалість буде доведено, лікарня виплатить постраждалій пацієнтці компенсацію. За фактом події проводять розслідування.

“Це дуже сумна подія. Має бути проведене внутрішнє розслідування, і якщо мала місце неправомірна поведінка, винні мають бути покарані”, — сказав тіньовий міністр охорони здоров’я Камал Фархан.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

7 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

12 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

12 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

12 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago