Невтішна господиня клонувала свого померлого кота майже за 1,5 млн гривень

Мешканка Канади Кріс Стюарт витратила 50 тисяч канадських доларів (понад 1,4 мільйона гривень) на клонування свого померлого кота Ведмедя. 

Про це пише CTV News.

Ведмедик був улюбленою твариною жінки породи регдолл, який загинув два роки тому. Його збила машина. Кріс звинувачувала себе за те, що випустила тоді його на вулицю.

“Я знала, що хочу зробити це, бо за три чи чотири роки до цього я намагалася клонувати одну зі своїх собак, і в мене все ще були інструкції, як надіслати зразки клітин у компанію Viagen у Техасі. Після чотирьох невдалих спроб, сурогатна кішка народила двох кошенят”, — розповідає мешканка Канади.

10 січня вони народилися. Жінка назвала їх Ведмежатами. Минулого тижня вона прилетіла до Нью-Йорка (США), де компанія Viagen вручила їй двох ідентичних домашніх тварин, які є генетичними клонами Ведмедя.

“Я не можу їх відрізнити. З погляду характеру я б сказала, що вони обидва, на цей час, ідентичні Медведю. Тому що вони ухвалюють дуже сміливі рішення. У них є деяка розв’язність, як і у Ведмедя”, — каже Стюарт.

Кріс каже, що кошенята дуже схожі на Ведмедя Фото: CBS

Кріс Стюарт розповіла свою історію, щоб інші люди знали, що їхніх домашніх тварин “можна повернути”. Однак за її словами, за таку процедуру доведеться віддати чималі гроші. Створення кошенят обійшлося їй у 50 000 канадських доларів (понад 1,4 мільйона гривень).

Viagen — американська компанія, що займається клонуванням кішок і собак. У відеоролику на її каналі в YouTube пояснюється, що фахівці беруть клітини в домашньої тварини і вставляють їх у ядро яйцеклітини самки. У процесі, який компанія називає “запатентованим”, яйцеклітина і клітина з’єднуються, і починає рости ембріон. Потім ембріони переносяться сурогатній матері, яка народжує клонованих цуценят або кошенят.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росія вербує правих екстремістів та криміналітет для терактів на Заході

Росія вербує ультраправих екстремістів та представників криміналітету для здійснення нападів у Великій Британії та інших країнах НАТО.…

3 хв. ago

Пікассо намалював десятки портретів української балерини: історія їхнього кохання

Балерина Ольга Хохлова із міста Ніжин Чернігівської області була першою дружиною геніального художника Пабло Пікассо.…

16 хв. ago

Знизив випадки смертності на 44%: учені назвали вітамін, що захищає від COVID-19

Наш світ усе ще продовжує боротися з наслідками COVID-19, і нове дослідження в цій галузі…

25 хв. ago

Для темних справ: археологи виявили стародавній “портал у країну мертвих” (фото)

Археологи в Ізраїлі знайшли стародавню ущелину, яку, можливо, використовували для духовних практик. Печера Теомім стала предметом…

36 хв. ago

Загребуть на три доби: новий закон серйозно розв’яже ТЦК руки – до чого готуватись

Верховна Рада України 9 травня 2024 року затвердила друге читання законопроекту № 10379, спрямованого на…

44 хв. ago

Прорив в розвитку технологій: вчені зробили неочікуване відкриття у квантових дослідженнях

Наступна ера квантових технологій залежатиме від точного транспортування квантової інформації. Йдеться про розвиток комп’ютерів, датчиків та інших…

56 хв. ago