ISW: Путін застосував нову тактику та одразу зазнав фіаско

На Авдіївському напрямку Збройні сили Російської Федерації почали використовувати бронетехніку, але вже втратили кілька одиниць у боях.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у ​​щоденному звіті.

За інформацією російських джерел, 27 березня окупанти нібито вийшли на трасу Авдіївка — Новобахмутівка в районі Семенівки, проте аналітики не знайшли доказів цього підтвердження.

Натомість заступник командира української десантно-штурмової бригади заявив, що противник намагається просунутися у напрямку Семенівки. За його словами, військові РФ у цьому районі можуть провести ротацію особового складу, відправити нові підрозділи на фронт.

Крім цього, він зазначив, що нещодавно ЗС РФ почали використовувати бронетехніку, зокрема й танки. Проте ворог уже втратив кілька одиниць під час боїв ха Орлівки.

Аналітики зазначили, що позиційні бої тривали в районі населених пунктів Семенівка, Бердичі, Тоненьке, Невельське, Першотравневе.

Ситуація на Авдіївському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

За повідомленням Генштабу ЗСУ, минулої доби, 28 березня, українські військові відбили три атаки в районі Семенівки Донецької області. Окупанти намагалися вибити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів.

Нагадаємо, 27 березня лейтенант Збройних сил України із позивним «Алекс» повідомив, що в районі Авдіївки Донецької області ЗСУ стабілізували ситуацію. Зокрема, українці спромоглися просунутися в районі населеного пункту Бердичі.

У той же день заступник командира 3 ЗШБр Максим Жорін заявив, що на Авдіївському напрямі знизилася динаміка настання ЗС РФ. За його словами, противник змушений був локалізувати свої атаки.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 хв. ago

“Любов переможе”: депутатка Марія Мезенцева вийшла заміж

34-річна українська депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж та показала весільні кадри. Фото…

14 хв. ago

Хотів на фронт: працівника ТЦК засудили за втечу зі служби

Військового територіального центру комплектування засудили на три роки ув'язнення за те, що впродовж двох тижнів…

23 хв. ago

“Закохалася в обох”: Анджеліна Джолі зустрічалася з кількома чоловіками

Акторка після розлучення з Бредом Піттом присвятила себе роботі та дітям. Втім, інсайдери розповіли, ким…

34 хв. ago

В Україну повертаються масові відключення світла: з якої години вони почнуться

У понеділок, 20 травня, по всій Україні знову діятимуть графіки відключень світла. Втім, обмежувати електропостачання будуть…

42 хв. ago

Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела. За…

53 хв. ago