Несподіваний спадок: Індійський мільярдер залишив понад 100 млн доларів своєму собаці

Відомий індійський бізнесмен Ратан Тата, який перетворив Tata Group на міжнародну корпорацію, залишив значну частину свого спадку своєму улюбленому собаці, дворецькому та кухарю. За заповітом, його пес Тіто повинен отримати «необмежений догляд» після смерті власника, інформує Daily Mail.

Щедрий спадок для вірних друзів

Тата, який ніколи не був одружений і не мав дітей, розподілив частину свого 91-мільйонного спадку між своїм улюбленим собакою Тіто, дворецьким Конаром Суббіахом і кухарем Раджаном Шоу. За умовами заповіту, Тіто отримуватиме догляд і турботу на найвищому рівні, а дворецький та кухар — щедрі виплати, які дозволять їм більше не працювати. Своїм брату та зведеним сестрам він передбачив лише невелику частку спадку, віддавши пріоритет людям, які роками були поруч з ним.

Відданість тваринам і вдячність найближчим

Турбота про тварин була важливою частиною життя Ратана Тати: навіть на вході до головного офісу Tata Group розпорядженням Тати не дозволялося виганяти безпритульних собак. Друг Тати, Суел Сет, зазначає, що для тих, хто знав його добре, рішення заповісти великий спадок помічникам і тваринам не стало несподіванкою. «Цей заповіт не про багатство, а про вдячність за радість і турботу, які він отримував від своїх улюбленців і вірних помічників», — коментує Сет.

Від кар’єри в цеху до міжнародного успіху

Ратан Тата народився у 1937 році в Мумбаї та спочатку мріяв стати архітектором. Проте, за наполяганням бабусі, яка його виховала, повернувся в Індію та приєднався до родинного бізнесу. Свою кар’єру він розпочав у 1962 році на сталеливарному заводі Tata Steel, де працював у цехах разом з іншими працівниками. Під його керівництвом Tata Group перетворилася на міжнародний концерн, об’єднавши такі бренди, як Jaguar і Land Rover, та ставши лідером у багатьох галузях.

Легендарна спадщина Ратана Тати

Управління Tata Group стало кульмінацією кар’єри Тати. За 21 рік на посаді голови він вивів компанію на міжнародний рівень, придбавши значні активи, включаючи британські бренди Jaguar і Land Rover, а також зміцнивши позиції в Індії. Після виходу на пенсію у 2012 році Тата продовжив відігравати важливу роль у бізнесі, повернувшись у 2016 році на посаду тимчасового голови, щоб відновити порядок у компанії після відставки свого наступника, Сайруса Містрі.

Шанування пам’яті великого лідера

Після смерті Тати Індія вшанувала пам’ять видатного бізнесмена. Прем’єр-міністр Нарендра Моді назвав його «візіонером та надзвичайною особистістю», а генеральний директор Google Сундар Пічаї зазначив, що Тата залишив потужний бізнес-спадок і велику філантропічну спадщину, спрямовану на розбудову Індії.

Романчук Микола

Recent Posts

Ціни на оренду житла в Україні: які міста в лідерах за цінами

В Україні ціни на оренду житла продовжують зростати, і серед лідерів за вартістю оренди опинилися…

17 секунд ago

Мобілізація їх не торкнеться: кого з українців ТЦК не чіпатиме – роз’яснення юристів

В Україні є певні категорії громадян, яких не можна мобілізувати примусово, нагадують юристи. Відповідно до…

5 хв. ago

Безугла заявила про переведення частини військових медиків у піхоту

Народна депутатка Мар'яна Безугла заявила, що Генеральний штаб Збройних сил України розпорядився перевести п'яту частини медиків із…

10 хв. ago

“Золотий м’яч-2024”: Родрі з “Манчестер Сіті” став найкращим гравцем року

28 жовтня у паризькому театрі "Шатле" відбулася 68-ма церемонія вручення "Золотого м'яча", який щорічно присуджує…

15 хв. ago

Ізраїль визнав терористами агентство ООН у справах палестинських біженців

Ізраїль визнав Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) терористичною організацією…

21 хв. ago

Google розробляє ШІ, який візьме під контроль комп’ютери та гаджети

Компанія Google працює над штучним інтелектом, який зможе самостійно виконувати завдання в інтернеті, як-от пошук…

25 хв. ago