Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження

Жителі більшості європейських країн почали вечеряти в ресторанах раніше, ніж до пандемії

Дослідження Mastercard, проведене у 16 ​​країнах, показало, що жителі Європи почали вечеряти у ресторанах раніше, ніж до пандемії. Про це пише Еuronews.

Найбільші зрушення були відзначені в Австрії (на 18 хвилин раніше), Португалії (на 16 хвилин) та Ірландії (на 15 хвилин). Більш ранній прийом їжі має ряд переваг для здоров’я, включаючи покращення травлення, зниження серцево-судинних ризиків та покращення рівня глюкози в крові. У середньому європейці вечеряють на 10 хвилин раніше, ніж раніше.

Попередні дослідження харчових навичок після пандемії Covid-19 показали, що жителі Європи змінюють харчову поведінку, приділяючи більше уваги плануванню харчування та продуманим покупкам. Також спостерігається відмова від заздалегідь приготовлених страв на користь «правильного харчування» та їжі разом з іншими членами родини.

Наталія Лечманова, головний економіст у Європі Інституту економіки Mastercard, розповіла Euronews про фактори, що визначають цю тенденцію: «Одна з причин полягає в тому, що ми працюємо гнучкіше, тому у нас більше контролю над своїм розкладом, і ми можемо вирішувати, коли хочемо піти поїсти».

«Друга причина полягає в тому, що споживачі стали більше піклуватися про здоров’я. Вони віддають перевагу сну, лягають спати раніше та сплять довше», – пояснила вона.

Коронавірус вплинув не лише на звички у сфері харчування. Дослідження також вказує на зміну моделей покупок продуктів харчування: тепер споживачі схильні робити покупки на початку тижня у традиційно спокійніші дні, такі як понеділок та вівторок, а не під час звичайного ажіотажу у вихідні, який спостерігався до пандемії. «Ми спостерігаємо значні зміни у поведінці покупців», – каже Наталія Лечманова.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

26 хв. ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

28 хв. ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

29 хв. ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

35 хв. ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

42 хв. ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

46 хв. ago