Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження

Жителі більшості європейських країн почали вечеряти в ресторанах раніше, ніж до пандемії

Дослідження Mastercard, проведене у 16 ​​країнах, показало, що жителі Європи почали вечеряти у ресторанах раніше, ніж до пандемії. Про це пише Еuronews.

Найбільші зрушення були відзначені в Австрії (на 18 хвилин раніше), Португалії (на 16 хвилин) та Ірландії (на 15 хвилин). Більш ранній прийом їжі має ряд переваг для здоров’я, включаючи покращення травлення, зниження серцево-судинних ризиків та покращення рівня глюкози в крові. У середньому європейці вечеряють на 10 хвилин раніше, ніж раніше.

Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження фото 1Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження фото 1

Попередні дослідження харчових навичок після пандемії Covid-19 показали, що жителі Європи змінюють харчову поведінку, приділяючи більше уваги плануванню харчування та продуманим покупкам. Також спостерігається відмова від заздалегідь приготовлених страв на користь «правильного харчування» та їжі разом з іншими членами родини.

Наталія Лечманова, головний економіст у Європі Інституту економіки Mastercard, розповіла Euronews про фактори, що визначають цю тенденцію: «Одна з причин полягає в тому, що ми працюємо гнучкіше, тому у нас більше контролю над своїм розкладом, і ми можемо вирішувати, коли хочемо піти поїсти».

«Друга причина полягає в тому, що споживачі стали більше піклуватися про здоров’я. Вони віддають перевагу сну, лягають спати раніше та сплять довше», – пояснила вона.

Коронавірус вплинув не лише на звички у сфері харчування. Дослідження також вказує на зміну моделей покупок продуктів харчування: тепер споживачі схильні робити покупки на початку тижня у традиційно спокійніші дні, такі як понеділок та вівторок, а не під час звичайного ажіотажу у вихідні, який спостерігався до пандемії. «Ми спостерігаємо значні зміни у поведінці покупців», – каже Наталія Лечманова.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

П’ять видів риби, яких краще уникати: що кажуть фахівці з безпеки харчування

Риба — важливе джерело білка, поліненасичених жирних кислот і мінералів. Проте фахівці з харчування попереджають:…

5 години ago

Шахраї маскуються під перевізників: як українцям не натрапити на аферистів

В Україні шахраї почали маскуватися під перевізників, пропонуючи онлайн-квитки та зникаючи після отримання передоплати. Не…

5 години ago

В Україні створюють державний реєстр банківських рахунків: що зміниться для клієнтів

Верховна Рада розглядає законопроєкт, який передбачає створення єдиної державної бази даних банківських рахунків і сейфів…

6 години ago

З сервісу не вилазять: названо авто, які механіки не радять купувати

Обираючи авто на вторинному ринку, важливо не лише “ловити ціну”, а й розуміти, на які…

7 години ago

Через нові правила мобілізації фермери можуть залишитись без працівників

Перед стартом жнив український агросектор опинився у критичній ситуації — нові правила мобілізації та зміна…

7 години ago

Секрет підошви: як Путін “виростає” на 10 сантиметрів за допомогою спеціальних туфель

На чергових публічних заходах Володимир Путін знову з’явився у взутті, яке візуально додає йому зросту.…

7 години ago