Одна з країн ЄС планує скасувати виплати для українських біженців: хто залишиться без коштів

У Німеччині планують скасувати державну допомогу для непрацевлаштованих українських біженців, через відсутність стимулів до працевлаштування. Федеральний уряд країни планує запровадити суворіші правила для заохочення одержувачів соціальних виплат до роботи.

Про це заявив генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн в інтерв’ю виданню медіагрупи Funke. Він заявив, що в Німеччині існує шестизначна кількість людей, які принципово не бажають працювати і тому їх не можна стимулювати до пошуку роботи просто скороченням соціальних виплат. “Необхідно повністю скасувати підтримку базового доходу“, – вважає Ліннеманн.

Політик також звернув увагу на українських біженців, які отримують пільги в Німеччині. Він зазначив, що в багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, тоді як у Німеччині лише 25%. “Ми повинні обговорити, чому в багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, але в Німеччині – лише 25%“, – заявив Ліннеманн.

На його думку, проблема полягає у відсутності стимулів з боку федерального уряду, аби спонукати українських біженців шукати роботу. “Українці також захищають нашу свободу. Але якщо є вигода, то вона пов’язана з чимось натомість. Це стосується і працевлаштування“, – додав Ліннеманн.

Федеральний уряд Німеччини також планує запровадити суворіші правила, щоб заохотити більше одержувачів соціальних виплат до роботи. Серед нововведень пропонується карати скороченням допомоги за відмову від роботи та нелегальне працевлаштування.

За офіційними даними, серед понад мільйона українців у Німеччині працездатного віку є понад 800 тисяч осіб, з яких працює приблизно чверть. Це викликає питання щодо ефективності існуючих стимулів для працевлаштування.

Ольга Степанова

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

40 секунд ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

9 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

16 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

25 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

34 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

42 хв. ago