Малійські повстанці запропонували Україні віддати полонених “вагнерівців” (відео)

Представники малійського повстанського руху “Постійна стратегічна платформа миру, безпеки та розвитку” або CSP-PSD, які взяли в полон кількох бойовиків російської ПВК “Вагнер”, запропонували передати їх українській стороні. Про це 28 липня йдеться в пості на сторінці повстанців у мережі X.

У публікації сказано, що це рішення було ухвалено на знак солідарності з українськими захисниками, які борються з російськими окупантами.

“Ми захопили значну кількість найманців “Вагнера” і хочемо передати вам цих полонених на знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу”, — написали повстанці.

Також у пості сказано, що цей жест сприятиме зміцненню зв’язків з українською стороною і сприятиме спільній перемозі.

Зазначимо, що до публікації було прикріплено відеоролик, на якому зафіксовано наслідки зіткнення між CSP-PSD і бойовиками “ПВК” Вагнер. На кадрах можна побачити розбиту техніку і понад десять знищених бойовиків військової компанії.

Зіткнення на кордоні з Алжиром

Судячи з опублікованих повстанцями відео, бойові зіткнення членів руху CSP-PSD з малійськими солдатами й “вагнерівцями” відбулися 27 липня. Пізніше в мережі з’явилися численні кадри результатів бою, на яких показали знищених і захоплених у полон бойовиків і військовими малійської хунти.

Російський канал Baza розповів про деталі бою. Повідомляється, що малійські солдати разом із “вагнерівцями” проводили операцію біля кордонів Алжиру, підключивши бойовий вертоліт Мі-24. Однак через піщану бурю він не зміг прикрити бойовиків, тому повстанцям-туарегам вдалося влаштувати засідку і знищити колону військової техніки.

У результаті, за попередніми даними, понад 20 бойовиків “Вагнера” було ліквідовано. Інша їхня частина разом із бронетехнікою була захоплена повстанцями.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

20 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

21 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

23 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

33 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

35 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

36 хв. ago