Ердоган дав ляпаса хлопчику, який відмовився цілувати йому руку, але потім відкупився

У неділю, 28 липня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідав “Проєкт захисту та відновлення плато Айдер, міську трансформацію провінції та аварійне будівництво під ключ і церемонію масового відкриття” в Різе. Там стався інцидент, який викликав хвилю обурення у мережі.

Відео епізоду публікують турецькі ЗМІ. Під час церемонії на сцену було запрошено дітей для отримання ключі. Коли один з хлопчиків на сцені не поцілував Ердогану руку, той дав йому легенького ляпаса та попросив поцілувати руку.

При цьому дорослі, які були разом із Ердоганом на сцені, не здивувались цьому, а навіть почали посміхатися. Після цього хлопчик приклався чолом до руки президента і поцілував її. Дитина отримала заохочення за свій вчинок – президент дав хлопчикові кишенькові гроші.

Інший хлопчик, ймовірно, знайомий з місцевим ритуалом, одразу кинувся обіймати та цілувати президента. За що він також отримав від Ердогана кишенькові гроші.

Це вже не перший подібний інцидент з турецьким президентом. Ще один стався у 2018 році. Тоді Ердогана розкритикували за жорсткінеприємні слова, сказані маленькій дівчинці на з’їзді керівної партії. Ще один випадок стався у 2021 році. Хлопчик, який стояв перед турецьким лідером, перерізав стрічку раніше, ніж треба було. Побачивши це, Ердоган розгубився, невдоволено легенько постукав дитину по голові і щось йому сказав. Також чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вже не вперше роздає гроші. У травні минулого року, на виборчій дільниці, де він голосував у другому турі президентських виборів, Ердоган роздавав банкноти вартістю 200 лір, потискаючи руки своїм прихильникам.

Цей крок є традиційним для турецького лідера, який зазвичай роздає дітям іграшки на додаток до грошей в особливих випадках, таких як мусульманські свята Рамазан-байрам та Курбан-байрам.

Варто зазначити, що поцілунок руки в Туреччині це давньовікова традиція, яка не викликає обурення. Тому що таким чином молодші показують свою повагу та любов стосовно до старших. Зазвичай діти та молодь цілують руку своїм бабусі чи дідусеві, або іншим людям похилого віку. Старші, у свою чергу, для прояву любові цілують у щоки того, хто поцілував їм руку та дають їм гроші.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago