У Пакистані через аномальну спеку загинули майже 600 людей

Через спеку в Пакистані тисячі людей потрапили до лікарні, померли 568. Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що у найбільшому місті країни Карачі температура повітря перевищила 40°C, але через високу вологість відчувалось як 49-50°C. За даними медиків, протягом останніх шести днів вони доправили до міського моргу 568 жертв теплового удару.

«Більшість людей, які звернулися до лікарні, були віком 60-70 років. Але деякі мали близько 45 і було навіть кілька 20-річних. Багато з тих, кому ми надали допомогу, працювали надворі. Ми порадили їм пити якомога більше води і носити легкий одяг», – сказав завідувач відділення невідкладної допомоги в Цивільній лікарні Карачі Імран Сарвар Шейх.

Спека накрила Пакистан минулими вихідними. Прогнозується, що триватиме вона до наступного тижня, хоча температура дещо знизиться.

Нагадаємо, що через спеку в Греції загинули вже шестеро туристів. Останнім зафіксованим випадком була смерть 67-річного німця на грецькому острові Крит. Як повідомляється, у неділю турист вирушив один у похід каньйоном у регіоні Сугія і за кілька годин зателефонував дружині і повідомив, що погано почувається.

Також кількість загиблих від спеки під час цьогорічного паломництва (хаджу) до Мекки перевищила 1000 осіб. Зазначається, що більша частина загиблих були незареєстрованими віряни. Так, із 658 загиблих у Саудівській Аравії 630 осіб не мали реєстрації, розповів арабський дипломат. Серед жертв, про яких стало відомо у четвер, 58 осіб були із Єгипту.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Можна вже виїжджати“: Українців попередили, що взимку всі багатоповерхівки будуть непридатні для життя

В Україні криза енергетичної системи – влітку повернулися масштабні блекаути. Громадян попередили про можливе погіршення…

1 хв. ago

Не Содоль єдиний? Військовий поскаржився на старших начальників ЗСУ

Не так давно було звільнено Юрія Содоля з посади командувача ОС ЗСУ, насамперед через нехтування життями солдат.…

8 хв. ago

Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в “Резерв+” та явку в ТЦК: деталі

На Одещині колишній працівник податкової міліції отримав від ТЦК 17 тисяч гривень штрафу за те,…

13 хв. ago

НБУ запровадить обмеження на перекази з картки на картку: подробиці

Національний банк України планує запровадити обмеження для переведення з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання…

29 хв. ago

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

32 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

48 хв. ago