Олігарх з РФ змінив власника свого курорту наступного дня після вторгнення в Україну, – FT

Російський олігарх Муса Бажаєв передав право власності на свій італійський розкішний курорт наступного дня після початку повномасштабної війни РФ в Україну, аби уникнути санкцій ЄС. Право власності перейшло до одного з його родичів 25 лютого 2022 року. Про це свідчать записи кіпрської компанії, передає Financial Times

Після цього менш ніж за два місяці проти Бажаєва було запроваджено санкції з боку Європейського Союзу та Великої Британії. 

Зазначається, що право власності на курорт, материнська компанія якого володіє різними активами на Сардинії загальною вартістю приблизно 700 млн євро, перейшло до казахстанського бізнесмена Шухрата Ібрагімова на початку 2023 року. 

У виданні додають, що Муса Бажаєв народився в Чечні та заробив свої статки в нафтовій промисловості, перш ніж зайнятися дорогоцінними металами, проте зараз він залишається у переліку санкцій ЄС. 

“Побудований у 1970-х роках, Forte Village розташований у Пулі на південному узбережжі острова і славиться своїми незайманими пляжами та прозорими водами. Улюблений серед знаменитостей і джетсеттерів, курорт може похвалитися вісьмома розкішними готелями і 13 віллами із загальною кількістю 770 номерів і 33 люксами, а також приватним пляжем з білим піском, безліччю ресторанів, басейнів і спа-центром”, – розповіли у Financial Times.

Журналісти наголосили, що напівпансіон на цьому курорті для сім’ї з двох дорослих та двох дітей у серпні може обійтися близько 50 тисяч євро за тиждень.

Відомо, що олігарх та його племінник придбали Forte Village у 2014 році за 180 млн євро через складну мережу кіпрських, люксембурзьких та італійських компаній.

Бажаєв є президентом АТ “Альянс Груп”, яке, за інформацією ЄС, “підтримує низку важливих компаній у російському газовому, нафтовому та телекомунікаційному секторах”. Крім того, він є очільником компанії “Русская платина”, яка є “значним джерелом доходів для уряду Російської Федерації”. 

Однак курорт Forte Village належить кіпрській компанії Retivia Investments, що базується на Кіпрі, яка зараз знаходиться у власності Ібрагімова.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жовтневий удар по гаманцю: світло, газ, вода і сміття – скільки доведеться заплатити

Запоріжцям у жовтні доведеться платити більше за світло, воду, газ та вивезення сміття. Розповімо коротко…

7 хв. ago

Готуйтеся вивертати кишені: податкова отримала доступ до всіх рахунків українців

З 30 вересня Державна податкова служба почне отримувати дані щодо стану рахунків громадян України від податкових органів…

19 хв. ago

Укрпошта отримала 70 тисяч повісток з QR-кодами та підписами ТЦК: кому розішлють

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, переданих Укрпошті для оповіщення…

28 хв. ago

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

46 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

57 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

1 годину ago