Олігарх з РФ змінив власника свого курорту наступного дня після вторгнення в Україну, – FT

Російський олігарх Муса Бажаєв передав право власності на свій італійський розкішний курорт наступного дня після початку повномасштабної війни РФ в Україну, аби уникнути санкцій ЄС. Право власності перейшло до одного з його родичів 25 лютого 2022 року. Про це свідчать записи кіпрської компанії, передає Financial Times

Після цього менш ніж за два місяці проти Бажаєва було запроваджено санкції з боку Європейського Союзу та Великої Британії. 

Зазначається, що право власності на курорт, материнська компанія якого володіє різними активами на Сардинії загальною вартістю приблизно 700 млн євро, перейшло до казахстанського бізнесмена Шухрата Ібрагімова на початку 2023 року. 

У виданні додають, що Муса Бажаєв народився в Чечні та заробив свої статки в нафтовій промисловості, перш ніж зайнятися дорогоцінними металами, проте зараз він залишається у переліку санкцій ЄС. 

“Побудований у 1970-х роках, Forte Village розташований у Пулі на південному узбережжі острова і славиться своїми незайманими пляжами та прозорими водами. Улюблений серед знаменитостей і джетсеттерів, курорт може похвалитися вісьмома розкішними готелями і 13 віллами із загальною кількістю 770 номерів і 33 люксами, а також приватним пляжем з білим піском, безліччю ресторанів, басейнів і спа-центром”, – розповіли у Financial Times.

Журналісти наголосили, що напівпансіон на цьому курорті для сім’ї з двох дорослих та двох дітей у серпні може обійтися близько 50 тисяч євро за тиждень.

Відомо, що олігарх та його племінник придбали Forte Village у 2014 році за 180 млн євро через складну мережу кіпрських, люксембурзьких та італійських компаній.

Бажаєв є президентом АТ “Альянс Груп”, яке, за інформацією ЄС, “підтримує низку важливих компаній у російському газовому, нафтовому та телекомунікаційному секторах”. Крім того, він є очільником компанії “Русская платина”, яка є “значним джерелом доходів для уряду Російської Федерації”. 

Однак курорт Forte Village належить кіпрській компанії Retivia Investments, що базується на Кіпрі, яка зараз знаходиться у власності Ібрагімова.

Ольга Степанова

Recent Posts

Системи Patriot непридатні для боротьби з російськими авіабомбами – Зеленський

Системи Patriot марні для боротьби з російськими авіабомбами. Про це заявив президент України Володимир Зеленський…

2 години ago

В’язниця, депресія та алкоголізм: мольфар озвучив передбачення для нардепа Тищенка

Поки що нардеп Миколи Тищенка, схоже, що став на поріг вельми "крутих" випробувань. Навіть екстрасенси…

2 години ago

Фронт, який ми провалили: військова жорстко розкритикувала дії ТЦК (відео)

На початку повномасштабного вторгнення біля військкоматів були довжелезні черги добровольців, а зараз дії ТЦК схожі…

2 години ago

Африканські пристрасті: першого липневого дня Україну накриє аномальна спека

Завтра, 1 липня, Україна стане одним із найспекотніших регіонів Європи. В окремих областях слід очікувати…

3 години ago

Безугла подала заяву в ДБР на Сирського, бо її не пускають до ЗСУ

Народний депутат Мар'яна Безугла продовжує з'ясовувати стосунки з головкомом ЗСУ Олександром Сирським. Сьогодні заступниця голови…

3 години ago

У Росії заявили про прорив у смт Північне завдяки виритому підземному тунелю

Міністерство оборони РФ заявляє про прорив російських військ у селище міського типу Північне (стара назва…

3 години ago