У школах ще однієї країни ЄС вивчатимуть українську мову як другу іноземну

У школах федеральної землі Гессен у Німеччині діти зможуть вчити українську мову як другу іноземну. Відомо, що 16 закладів освіти візьмуть участь у пілотному проєкті. Зокрема, у Франкфурті-на-Майні, Касселі та Вісбадені.

До проведення уроків залучатимуть українських вчителів, повідомляє DW. Відомо, що у Гессені працює близько 200 педагогів. Поки це єдина федеральна земля, де запроваджена така ініціатива.

“Гессен таким чином робить важливий внесок до спільної європейської самоідентифікації і майбутньої економічної співпраці з Україною”, – повідомляють у земельному міністерстві освіти.

Інші землі поки не підтримали ініціативу. Проте у Баварії українську замість другої іноземної можуть обрати лише учні, яких вивчення іншої мови “переобтяжить” через складну інтеграцію у німецьке освітнє середовище. 

Схоже правило діє і у землі Північний-Рейн-Вестфалія. Тут висока оцінка з української мови може замінити обов’язковий іспит з другої іноземної, якщо учню складно її вивчати.

Крім того, вчителі не лише допомагатимуть у навчанні дітям з України, але й викладатимуть українську німцям, які оберуть її як другу іноземну. 

Загалом у трьох федеральних землях, де мешкає найбільше українців, працює понад 1000 педагогів. Зокрема, у Баварії 490 вчителів, у землі Північний-Рейн Вестфалія – 290, у Баден-Вертемберзі – близько 200. Торік у школах і закладах професійно-технічної освіти навчалося понад 200 тисяч дітей із України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

5 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

5 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

5 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago