Шеф-кухар розкрив улюблену страву покійної королеви Єлизавети II

Покійна королева Великої Британії Єлизавета II мала доступ до найкращих страв, які для неї ідеально готувала команда приватних кухарів. Проте однією з її улюблених страв був простий сендвіч, пише Mirror

“Не секрет, що монархиня любила пити післяобідній чай, ласуючи солоними та солодкими стравами, включаючи булочки до шоколадного бісквітного торта. І це містило в собі один особливий бутерброд, який вона любила їсти з дитинства. Традиція пити післяобідній чай є настільки ж квінтесенцією англійської культури, наскільки це можливо, і зазвичай відбувається між 15:30 і 17:00”, – зауважують у матеріалі.

Відомо, що колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді працював на королівську сім’ю впродовж 15 років. В одному зі своїх відео на Youtube він показав, що одним з улюблених післяобідніх смаколиків були пенні з джемом. 

“Королеві подавали пенні з джемом в дитячій кімнаті, коли вона була маленькою дівчинкою, і з того часу вона їла їх на післяобідній чай. Прості, просто хліб і джем з невеликою кількістю масла – зазвичай полуничний джем. Ми робили джем у замку Балморал з чудової шотландської полуниці з наших садів”, – розповідає шеф-кухар.

Також королева полюбляла бутерброд з огірком. Проте, за словами МакГрейді, це було зробити не просто. Він чистив м’якуш огірка картоплечисткою, аж до водянистого насіння. Замість масла він використовував вершковий сир, додаючи свіжу м’яту, а потім накладав огіркові слайси. 

Попри те, що покійна королева насолоджувалася кількома іншими ласощами під час післяобіднього чаю, відсутність булочок все ж було неповноцінним прийомом їжі. Коли вона їла булочки, то намазувала їх спочатку джемом, а потім додавала крапельку вершків. 

“Вона завжди пила післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п’ята година ранку, але для королеви це була п’ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок”, – зауважив шеф-кухар.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

19 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

34 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

49 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago