Новий закон в Австралії дозволив працівникам ігнорувати дзвінки з роботи

В Австралії набув чинності закон, який підтверджує право працівників ігнорувати дзвінки та текстові повідомлення з роботи у неробочий час. Про це пише BBC.

Закон про “право на відключення” пропонує полегшення людям, які відчувають себе змушеними відповідати на дзвінки або повідомлення від роботодавців після закінчення робочого дня. Тепер вони можуть бути впевненими, що керівник не зможе їх покарати за пропущений дзвінок чи повідомлення в месенджері.

Як зазначає BBC, австралійці насправді не винайшли велосипед, бо подібні правила є у двох десятках інших країн світу, переважно в Європі та Латинській Америці.

Формально закон не забороняє роботодавцям спілкуватися з працівниками в неробочий час. Однак тепер працівник може впевнено ігнорувати це, якщо ситуація не екстрена. Якщо ж працівник і роботодавець таки розійдуться в поглядах на те, наскільки обгрунтованим було звернення у неробочий час, свою оцінку даватиме Австралійська комісія чесної праці.

Компанія, яка буде порушувати новий закон, ризикує отримати штраф у 94 000 австралійських доларів (орієнтовно 64 тисячі доларыв США).

Експерт з ринку праці Джон Хопкінс сказав BBC News, що нові правила насправді підуть на користь і самим роботодавцям.

“Будь-яка організація, в якій є співробітники, які краще відпочивають і мають кращий баланс між роботою та особистим життям, матиме персонал, який з меншою ймовірністю матиме лікарняні та з меншою ймовірністю залишить організацію”, — сказав  він.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

33 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

48 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago