Підрив газогонів «Північний потік». Орбан назвав винних

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що вибухи на газогонах «Північний потік» були здійснені під американським керівництвом. Таку думку він висловив у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, передає місцева агенція Hirado.hu.

Головними тезами промови Орбана були крах європейської політики та відмова Європи від захисту власних інтересів.

«Сьогодні Європа не робить нічого, окрім як беззастережно слідує за зовнішньою політикою Демократичної партії США, навіть ціною самопошкодження», – сказав угорський прем’єр.

На його думку, санкції проти Росії завдають «фундаментальної шкоди» інтересам країн Європи, ведуть до підвищення цін на енергоресурси та роблять європейську економіку неконкурентоспроможною.

«Те, що ми мовчимо про підрив газопроводу «Північний потік», що сама Німеччина мовчить про очевидний акт тероризму, здійснений під американським керівництвом проти її власності, і що ми не розслідуємо, не намагаємося з’ясувати і не піднімаємо це питання юридично – так само, як ми не вчинили правильно щодо прослуховування Ангели Меркель, яке було здійснене за допомогою Данії, – це ніщо інше, як акт покори», – зазначив Орбан.

Слід зауважити, що версія «американського сліду» у вибухах на «Північних потоках» є російським наративом, який повторює Орбан.

Минулого року західні ЗМІ також висловлювали припущення, що, крім Сполучених Штатів, за підривами газогонів «Північний потік» могли стояти якісь «неурядові групи» росіян та українців. Проте Україна заперечує свою причетність до вибухів на газогонах.

Ольга Степанова

Recent Posts

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

48 секунд ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

25 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

33 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

40 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

46 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

52 хв. ago