Люди б’ють на сполох: тисячі величезних “інопланетних” крабів викинуло на пляж (фото)

Відвідувачі пляжу були здивовані й налякані, побачивши тисячі величезних нерухомих крабів-павуків уздовж берегової лінії біля Аберффроу на острові Англсі (Уельс). Однак експертка Френкі Хобро сказала, що це хороший знак. Про це пише Daily Star.

У соціальних мережах з’явилися знімки, на яких видно море тушок, розкиданих по піску після недавньої сильної спеки. Хоча вкриті водоростями “інопланетні” краби виглядали мертвими, експерти стверджують, що причин для занепокоєння немає.

За їхніми словами, це дивовижне природне явище, яке полягає в тому, що влітку тварини мігрують на мілководдя для линяння своїх раковин. Це частина їхнього життєвого циклу, яка дозволяє їм рости. Припускається, що нещодавня теплова хвиля могла спонукати велику кількість особин скинути свої черепашки одночасно.

“Це панцири павукоподібних крабів, і, по-перше, вони не є ознакою смерті крабів, попри те, що люди можуть так подумати спочатку. Тож немає причин для занепокоєння. Краби-павуки — найбільший вид у Британії, вони дуже поширені в морі, і у нас у Морському зоопарку їх багато в експозиції. Їхнє панцирне тіло може сягати 20 см, тоді як дорослий самець може сягати 50 см від кінчиків клешнів до кінчиків клешнів”, — сказала Френкі Хобро, директорка зоопарку Anglesey Sea Zoo.

Френкі Хобро, директорка зоопарку Anglesey Sea Zoo Фото: Daily Post Wales

За її словами, краби, як і креветки, омари та інші ракоподібні, повинні линяти, щоб продовжувати рости, тому виявлення панцира не означає, що мешканець морських глибин мертвий.

“Насправді, коли відбуваються масові линяння, подібні до цієї, на пляжі викидаються тисячі раковин одночасно. Це позитивний знак, тому що він показує, що тисячі крабів-павуків ростуть і розмножуються”, — зазначила Хобро.

Повнорозмірні дорослі краби линяють один або два рази на рік Фото: Facebook

Повнорозмірні дорослі краби линяють один або два рази на рік, але коли молоді особини швидко ростуть, вони линяють кожні кілька тижнів. Вони скупчуються за кілька метрів від пляжів у величезних кількостях, щоб захиститися від загрози.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

4 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

18 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

25 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago