Російські військові скинули на Білгородську область РФ ще чотири авіабомби за два дні

Російська бойова авіація скинула на Білгородську область ще чотири фугасні авіаційні бомби (ФАБ) за два дні, повідомляє телеграм-канал Astra

За даними джерел ТК в екстрених службах регіону., 22 травня біля житлового будинку на вулиці Лісовій у селі Ясні Зорі Білгородського району знайшли ФАБ-250. Жителів вулиці евакуювали.

Наступного дня, 23 травня, ФАБ-250 впала на територію мисливського господарства у селищі Поляна у Шебекінському міському окрузі. Цього ж дня ще двох ФАБ-500 виявили біля села Пристень у цьому ж окрузі. У жодному разі постраждалих не було.

До цього російські бомби падали на передмістя Білгорода у день обвалення багатоповерхівки – 12 травня. Дві ФАБ-500 впали на селище Розумне-54 з різницею о восьмій годині. Місце падіння бомб знаходилося менш ніж за 8 км від будинку по вулиці Щорса, 55А, в якому того ж дня внаслідок влучення боєприпасу обрушився під’їзд. Обидві ФАБ закопали в землю і не розірвалися.

4 травня російський літак впустив на Білгород ФАБ-500, внаслідок чого 7 людей було поранено, 31 домоволодіння та 10 автомобілів отримали пошкодження. Влада причину падіння бомби приховала і не визнала, що вона була російською.

За підрахунками The Insider, 2024 року на території Білгородської області 39 разів фіксувалися позаштатні падіння російських авіабоєприпасів: 38 різних модифікацій ФАБ та однієї ракети Х-59. Як мінімум двічі ФАБ падали у Білгороді.

Усього, згідно з підрахунками Astra, за останні три місяці Росія впустила на свої регіони та тимчасово окуповані території України 59 ФАБ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

3 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

3 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

4 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

4 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

4 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

4 години ago