Українським біженцям у Франції наказали покинути державні помешкання – Le Monde

На сході Франції місцева влада наказала українцям висилитись з помешкань, які були надані державою. Щонайменше 600 осіб можуть залишитись без даху над головою. Більшість з них – пенсіонери. Через занадто пізнє оповіщення частина українців, ймовірно, повернеться додому, зокрема до прифронтових територій. Рішення пов’язане зі скороченням бюджетних витрат на утримання біженців.

Влада департаменту Мерт і Мозель закликала переселенців з України покинути державні помешкання до кінця жовтня. Загалом в регіоні проживає приблизно 1200 українців, половина з них отримувала державні пільги на проживання від уряду Франції. У статті Le Monde зазначають, що більшість біженців – пенсіонери, які не мають змоги працювати

“Загалом у Мерт і Мозелі живуть 1600 українських біженців. Приблизно 600 з них мешкають у квартирах, орендованих держкоштом. Більшість біженців – пенсіонери, які не мають змоги працювати, тож декого такі рішення французької влади змусили повернутися до України, навіть до прифронтових регіонів”, – зазначають у виданні.

Переселенці з України скаржились на місцеву владу, тому що повідомлення про виселення прийшло занадто пізно – на відміну від інших регіонів. Після втручання правоохоронних організацій вдалось відкласти терміни виселення до кінця грудня. За інформацією українських асоціацій у Франції, перехід до інакших видів житла в інших регіонах був запланований заздалегідь і без значної напруженості. Однак зауважили, що на сході країни підтримка “через інтеграцію не була повною”.

Місцеві житлові асоціації країни навпаки наголошують, що діють на вимогу уряду Франції. У своєму листі вони зазначають, що кроки, спрямовані на інтеграцію в суспільство, були виконані недостатньо старанно з боку переселенців. 

“Всі необхідні кроки, спрямовані на професійну інтеграцію та автономію, були зроблені недостатньо старанно, щоб включити вас у загальну програму інтеграції в регіоні”, – йдеться в листі, який підписаний асоціацією з прийому та соціальної реінтеграції Мерте і Мозель. 

Також вони пропонують потенційним особам, які можуть залишитись без житла, самостійно вирішити що робити далі. Наприклад, звернутись до притулків для екстрених випадків “за умови наявності місць”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше

Багатодітні батьки, які мають на утриманні трьох і більше дітей або дитину з інвалідністю, можуть…

6 хв. ago

Українців здивувала анонсована Зеленським роздача 1000 гривень: реакція соцмереж

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду запровадити з 1 грудня програму соціальної підтримки громадян. Йдеться про…

14 хв. ago

Сукня помсти принцеси Діани – історія найвідомішого виходу, який став скандальним

Одного разу принцеса Уельська з’явилася на світській події в чорній короткій сукні з відкритими плечима…

24 хв. ago

Мічені банкноти: чи реально обміняти долари з штампом

В обігу можуть траплятися банкноти доларів зі незрозумілими штампами. Такі банкноти ще називають міченими. Через…

33 хв. ago

Прокурор Пентагону не впевнений, що виділені Україні десятки мільярдів витратили за призначенням

Передані Україні 2022 року 1,1 мільярда доларів недостатньо задокументовані, що свідчить про проблеми з контролем…

43 хв. ago

Сухо та сонячно по всій країні: прогноз погоди на 26 жовтня

26 жовтня українців очікує доволі тепла погода, буде сонячно та без опадів. За прогнозами синоптиків вночі…

47 хв. ago