Саудівська Аравія закупить у Росії “Панцири” всупереч позиції США

Ер-Ріяд закупить російські зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРГК) “Панцир”. Експерти Defense Express розібрались у ситуації і прийшли до висновку, що це дійсно так. 

Офіційним джерелом цієї новини є саудівський урядовий журнал “Протиповітряна оборона”. У ньому сказано, що війська планують посилитись новими засобами ППО. 

Окрім російського комплексу серед них згадуються, зокрема, китайська протидронова система Silent Hunter та американська система протиракетної оборони THAAD. 

Закупівля Саудівською Аравією комплексу “Панцир” може призвести до американський санкцій, передбачених законом CAATSA. Раніше він вже призвів до того, що Туреччину “‎викинули”‎ з програми винищувача F-35 через те, що вона закупила російські ЗРК С-400.

Втім, у Defense Express акцентують увагу на непослідовності, яку демонструють американці. “За закупівлю Індією у 2018 році ЗРК С-400 за $5,4 млрд Делі нічого не було”, – пише військово-технічний портал. Тоді це пояснили тим, що Індія виступає противагою КНР, з якою у США доволі складні відносини. 

На думку Defense Express, у ситуації з “Панцирем” чекати на реакцію з боку Вашингтону тим паче не варто. Адже Ер-Ріяд виступає противником іранського режиму, який також конфліктує зі США. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Пенсію “з’їв” банкомат: одержувачі виплат у “Ощадбанку” залишаються без грошей на життя

Пенсіонери, які отримують виплати через Ощадбанк, скаржаться на привласнення своїх коштів. Про це свідчить відгук…

4 хв. ago

Чи є передумови програшу України у війні: оглядач пояснив, що відбувається

Передумов для того, щоб ЗСУ програли війну проти Росії, немає. Україна дотримується оборонного формату війни, оборонної стратегії,…

12 хв. ago

«Пийте пиво»: 105-річна британка розкрила головний секрет довголіття

Британка Кетлін Хеннінгс відсвяткувала 105 день народження. Жінка заявила, що її довголіття – це заслуга ірландське пиво «Гіннес».…

21 хв. ago

Дивовижне зцілення: китайські вчені оживили мозок свині майже через годину після її смерті

Китайські дослідники спромоглися відновити активність у мозку свиней майже через годину після припинення кровообігу тварин. У деяких…

31 хв. ago

Робота для українців у Польщі: що треба знати, щоб хапатися за голову

Польща стала одним із найпопулярніших напрямків для працевлаштування українців завдяки спрощеним процедурам оформлення документів та…

39 хв. ago

В Україні масово звільняються прокурори після скандалів з захмарними пенсіями

В Україні масово почали звільнятись прокурори після гучних скандалів з пенсіями та їх інвалідністю. Лише за одну…

46 хв. ago