Ставки на мільярди: ТОП-10 країн, де програють найбільше

Три з чотирьох осіб на нашій планеті хоч раз у житті спробували свої сили у азартних іграх, а значна частина з них перетворила це захоплення на регулярне хобі. Втім, захоплення грою має і зворотній бік – високі фінансові втрати. Виявляється, у низці країн загальнонаціональні суми програшів досягають астрономічних показників. Особливо це стосується США, де азартні ігри лише нарощують популярність, а програші вже сягнули рекордних $116.9 млрд у рік.

З 2018 року, після зняття федерального бану на ставки в спорті, кількість штатів, що легалізували цей вид розваг, зростає. Вплив на економіку відчутний – на Суперкубок 2024 року 26% дорослих американців зробили ставки на загальну суму в $23 млрд, що на $7 млрд більше ніж роком раніше. 

Незважаючи на строгі закони щодо більшості видів гемблінгу на материковій частині Китаю, Макао залишається гемблінговим райом Азії, з GGR у $22.3 млрд у 2023 році. Державні лотереї, які є легальними на материку, також вносять значний вклад у загальний обсяг програшів, досягаючи $62.4 млрд на рік.

У Японії, де казино ще не легалізовані, велику популярність мають лотереї та ставки на перегони. Програші в цих видах діяльності досягають $24.1 млрд щороку.

В Італії, з її багатою історією гемблінгу, сума програшів становить близько $19 млрд на рік. У Великобританії ж, під час пандемії, спостерігався стрімкий розвиток онлайн-гемблінгу, і до 2024 року очікується, що доходи з онлайн ставок досягнуть $16.39 млрд. Зростання цього сектора може скласти 4.05% щорічно до 2028 року.

У Канаді лотереї залишаються основним джерелом гральних доходів, з програшами на рівні $12.4 млрд. В Німеччині гральні автомати та лотереї також генерують значні суми, але ставки на спорт поступово займають все більшу частку ринку. Саме такий рейтинг сформував ресурс World Atlas.

Романчук Микола

Recent Posts

Можуть оштрафувати на 800 тисяч: податкова почне проводити масштабні перевірки

Україна, приєднавшись до угоди CRS (Common Reporting Standard), почне обмін банківською інформацією своїх громадян з…

2 години ago

Суд в Україні виніс рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова, мільярдера родом…

2 години ago

Мобілізовані новобранці ЗСУ швидко гинуть або отримують поранення у перші дні, – FT

Україна змогла збільшити особовий склад та озброєння своєї армії, однак якість новобранців викликає багато питань. Командування дедалі…

3 години ago

Летіли на риболовлю: у російських болотах розбився вертоліт із депутатом і бізнесменом (фото)

В Архангельській області РФ виявили уламки зниклого з радарів вертольота Robinson R44, на борту якого…

3 години ago

“Зелена” війна: танки та кораблі переводять на водневі двигуни

Глобальна зміна клімату змушує шукати альтернативні джерела енергії, у зв'язку з чим оборонні відомства деяких країн прагнуть…

3 години ago

Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців

Новий уряд Франції хоче зменшити наплив мігрантів та радикально скоротити для них пільги. Про це пише видання Bild. Йдеться насамперед…

3 години ago