Ставки на мільярди: ТОП-10 країн, де програють найбільше

Три з чотирьох осіб на нашій планеті хоч раз у житті спробували свої сили у азартних іграх, а значна частина з них перетворила це захоплення на регулярне хобі. Втім, захоплення грою має і зворотній бік – високі фінансові втрати. Виявляється, у низці країн загальнонаціональні суми програшів досягають астрономічних показників. Особливо це стосується США, де азартні ігри лише нарощують популярність, а програші вже сягнули рекордних $116.9 млрд у рік.

З 2018 року, після зняття федерального бану на ставки в спорті, кількість штатів, що легалізували цей вид розваг, зростає. Вплив на економіку відчутний – на Суперкубок 2024 року 26% дорослих американців зробили ставки на загальну суму в $23 млрд, що на $7 млрд більше ніж роком раніше. 

Незважаючи на строгі закони щодо більшості видів гемблінгу на материковій частині Китаю, Макао залишається гемблінговим райом Азії, з GGR у $22.3 млрд у 2023 році. Державні лотереї, які є легальними на материку, також вносять значний вклад у загальний обсяг програшів, досягаючи $62.4 млрд на рік.

У Японії, де казино ще не легалізовані, велику популярність мають лотереї та ставки на перегони. Програші в цих видах діяльності досягають $24.1 млрд щороку.

В Італії, з її багатою історією гемблінгу, сума програшів становить близько $19 млрд на рік. У Великобританії ж, під час пандемії, спостерігався стрімкий розвиток онлайн-гемблінгу, і до 2024 року очікується, що доходи з онлайн ставок досягнуть $16.39 млрд. Зростання цього сектора може скласти 4.05% щорічно до 2028 року.

У Канаді лотереї залишаються основним джерелом гральних доходів, з програшами на рівні $12.4 млрд. В Німеччині гральні автомати та лотереї також генерують значні суми, але ставки на спорт поступово займають все більшу частку ринку. Саме такий рейтинг сформував ресурс World Atlas.

Романчук Микола

Recent Posts

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

13 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

27 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

36 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

50 хв. ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago

Вибори в США: вибір між Трампом і Гарріс – “американська вісь” розділилася

Росія та Іран — близькі партнери в питаннях, які стосуються війни РФ проти України й…

1 годину ago