Росія почала будувати загадкову споруду біля Кримського мосту

Росіяни в тимчасово окупованому Криму поруч із Керченським мостом будують споруду, призначення якої поки що незрозуміле. Представник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук висловив припущення , що його можуть будувати для захисту наявного шляхопроводу або воно є черговим переходом.

«Продовжують будувати, що це буде відомо, коли добудують. А цього сезону вони це швидше за все не зможуть зробити, бо починається період штормів і відповідно будувати щось у таких умовах буде дуже складно. Це може бути захисна споруда або якийсь перехід черговий, але висновки робити трошки рано…», – розповів Плетенчук в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що треба почекати, доки закінчиться сезон штормів.

“У будь-якому випадку подивимося як вони пройдуть цей період, який починається восени і закінчується навесні”, – сказав спікер.

Військовий додав, що росіяни постійно намагаються розмістити в Керченській протоці якісь споруди, деякі з них періодично викидає хвилями на узбережжя.

«Однак вони, в принципі, постійно намагаються щось у Керченській протоці розмістити, побудувати. Це можуть бути різні гідротехнічні споруди, це можуть бути загороджувальні споруди… І, як ви бачите, вони періодично опиняються на березі після чергового шторму», – наголосив представник ВМС.

Він додав, що ситуація в Чорному та Азовському морях поки що залишається незмінною. В Азовському морі військових кораблів РФ не зафіксовано, у Чорному знаходиться субмарина проекту 636 («Варшав’янка»), на борту якої може бити 4 ракети типу «Калібр». За словами Плетенчука, субмарина постійно перебуває в морі – нікуди не заходить і не виходить, зазвичай чергування триває кілька тижнів.

«Після цього її, як правило, змінює інший підводний човен 636-го проекту. Знаходиться човен в акваторії як єдиний засіб, який може перебувати в морі на чергуванні…», – уточнив спікер.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Можуть оштрафувати на 800 тисяч: податкова почне проводити масштабні перевірки

Україна, приєднавшись до угоди CRS (Common Reporting Standard), почне обмін банківською інформацією своїх громадян з…

3 години ago

Суд в Україні виніс рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова, мільярдера родом…

3 години ago

Мобілізовані новобранці ЗСУ швидко гинуть або отримують поранення у перші дні, – FT

Україна змогла збільшити особовий склад та озброєння своєї армії, однак якість новобранців викликає багато питань. Командування дедалі…

3 години ago

Летіли на риболовлю: у російських болотах розбився вертоліт із депутатом і бізнесменом (фото)

В Архангельській області РФ виявили уламки зниклого з радарів вертольота Robinson R44, на борту якого…

3 години ago

“Зелена” війна: танки та кораблі переводять на водневі двигуни

Глобальна зміна клімату змушує шукати альтернативні джерела енергії, у зв'язку з чим оборонні відомства деяких країн прагнуть…

3 години ago

Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців

Новий уряд Франції хоче зменшити наплив мігрантів та радикально скоротити для них пільги. Про це пише видання Bild. Йдеться насамперед…

3 години ago