Росія почала будувати загадкову споруду біля Кримського мосту

Росіяни в тимчасово окупованому Криму поруч із Керченським мостом будують споруду, призначення якої поки що незрозуміле. Представник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук висловив припущення , що його можуть будувати для захисту наявного шляхопроводу або воно є черговим переходом.

«Продовжують будувати, що це буде відомо, коли добудують. А цього сезону вони це швидше за все не зможуть зробити, бо починається період штормів і відповідно будувати щось у таких умовах буде дуже складно. Це може бути захисна споруда або якийсь перехід черговий, але висновки робити трошки рано…», – розповів Плетенчук в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що треба почекати, доки закінчиться сезон штормів.

“У будь-якому випадку подивимося як вони пройдуть цей період, який починається восени і закінчується навесні”, – сказав спікер.

Військовий додав, що росіяни постійно намагаються розмістити в Керченській протоці якісь споруди, деякі з них періодично викидає хвилями на узбережжя.

«Однак вони, в принципі, постійно намагаються щось у Керченській протоці розмістити, побудувати. Це можуть бути різні гідротехнічні споруди, це можуть бути загороджувальні споруди… І, як ви бачите, вони періодично опиняються на березі після чергового шторму», – наголосив представник ВМС.

Він додав, що ситуація в Чорному та Азовському морях поки що залишається незмінною. В Азовському морі військових кораблів РФ не зафіксовано, у Чорному знаходиться субмарина проекту 636 («Варшав’янка»), на борту якої може бити 4 ракети типу «Калібр». За словами Плетенчука, субмарина постійно перебуває в морі – нікуди не заходить і не виходить, зазвичай чергування триває кілька тижнів.

«Після цього її, як правило, змінює інший підводний човен 636-го проекту. Знаходиться човен в акваторії як єдиний засіб, який може перебувати в морі на чергуванні…», – уточнив спікер.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Китай хоче повністю відмовитися від платежів з Росії: 12 жовтня приймуть рішення

Банки у Китаї можуть припинити співпрацю з російськими кредиторами. Це напряму пов'язана із санкційною політикою…

10 хв. ago

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

24 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

38 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

47 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

1 годину ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago