“Путін і його генерали це розуміють”: той, хто застосує ядерну зброю, буде проклятий, — Дуда

Президент Росії Володимир Путін і його генерали розуміють, що світ не пробачить їм, якщо вони застосують ядерну зброю. Той, хто це зробить, буде проклятий. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє TVN.

Зазначається, що так він прокоментував слова Путіна про те, що Росія змінює свою ядерну доктрину. Також глава Кремля знову запросив ядерною зброєю, тим, хто захоче вдарити по Росії.

“Якщо подивитися на це холодно і без паніки, то треба сказати ясно, що це повторює те, що вже багато років написано в російській військовій доктрині. Росія залишає за собою право використовувати всі засоби, зокрема і ядерні, звісно, ті, що є в її розпорядженні, у разі загрози”, — сказав Дуда.

За його словами, у цьому немає нічого нового.

“Однак Володимир Путін також прекрасно розуміє, як і його генерали, що той, хто першим застосує ядерну зброю, проклятий. Вони ніколи не уникнуть цієї відповідальності, якщо застосують ядерну зброю. Навіть у найменшій мірі. Ніколи. Світ ніколи їх не пробачить”, — заявив Дуда.

Крім того, польський лідер прокоментував можливі атаки російських окупантів на українські АЕС. Він заявив, що атаки на атомні об’єкти вже були у 2022 році, натякнувши на Запорізьку АЕС.

“Якби Росія атакувала ці електростанції ракетами, загроза справді була б великою, я думаю. Я сподіваюся, що цього не станеться. Однак немає сумнівів, що в разі появи такої серйозної інформації або, не дай Боже, початку такої атаки Міжнародне агентство з атомної енергії має негайно втрутитися”, — сказав Дуда.

Нагадаємо, що ядерні погрози Путіна також прокоментував глава МЗС Чехії. Так, Ян Ліпавський заявив, що погроза демократичному світу ядерною зброєю завжди була “наріжним каменем кремлівської пропаганди”. Головна мета таких дій країни-агресора є “стримування підтримки України та сприяння [подальшій] російській окупації”.

Романчук Микола

Recent Posts

Це просто крик душі: комбат ЗСУ розкритикував методи мобілізації від Умєрова

Комбат батальйону безпілотників 58-ї мотопіхотної бригади Сергій Варакін розповів про складну ситуацію на фронті. Зокрема,…

3 хв. ago

“Росія весь арсенал застосує”: Лукашенко розкрив сценарій, за якого почнеться ядерна війна

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому випадку пустить в дію ядерну зброю. Про це з посиланням…

10 хв. ago

На Чернігівщині поліцейський збив на смерть військового: ДБР відкрило провадження

У п’ятницю, 27 вересня, у середмісті Ніжина керівник районного управління поліції скоїв наїзд на військовослужбовця.…

12 хв. ago

Борги українців за мікрокредитами зросли на понад 50% від початку року

Станом на 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 млрд грн. Від початку року борг збільшився…

15 хв. ago

Французький мільярдер сховав Павла Дурова у «таємних апартаментах»

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль допоміг засновнику Telegram Павлу Дурову після арешту, зокрема він надав йому «таємні апартаменти»…

18 хв. ago

Підвищення цін на електроенергію: що буде з тарифами для населення

Восени очікується підвищення цін на електроенергію. Зміни торкнуться бізнесу, але не вплинуть на тарифи для населення. Про…

20 хв. ago