У Норвегії митники протистоять “кокаїновому цунамі”

Минулого року митна служба Норвегії здійснила 1 847 вилучень наркотичних засобів (це більше, ніж за попередні 10 років), серед яких була рекордна кількість кокаїну.

Цю інформацію наведено в публікації The Guardian.

У березні минулого року з бананових контейнерів у передмісті Осло, Груруддалені, було вилучено близько 800 кг кокаїну, що значно перевищило попередній рекорд. Через кілька тижнів на тому ж місці знайшли ще 900 кг наркотику, а в липні – ще 600 кг. В цілому в цьому складі було вилучено понад дві тонни кокаїну.

У квітні минулого року на західному узбережжі Норвегії під судном з Бразилії виявили 150 кг наркотиків. Злочинці планували забрати “товар” за допомогою водолазів.

Під час березневого затримання за митниками спостерігали шестеро шведських чоловіків, деякі з яких були пов’язані зі шведською злочинною мережею “Фокстрот”. Поліція вважає, що вони були там, щоб забрати наркотики, цей порт регулярно контролюють банди.

Щотижня через порт Осло проходять тисячі контейнерів – щонайменше 100 з них містять банани, де злочинці ховають наркотики. Судна в основному прибувають з Еквадору та Коста-Ріки.

Норвезькі митники страждають від недофінансування та нестачі персоналу, і в них недостатньо ресурсів. У їхньому розпорядженні лише один мобільний сканер, здатний проаналізувати весь контейнер за раз, і він використовується між трьома портами. 

Мер Осло Анне Ліндбое попередила, що місто стає “улюбленим портом в Європі для кримінальних, загартованих банд”. Вона додала, що місто “занадто слабо захищене”.

А лідерка норвезької профспілки працівників митниці Карін Тандеро Шауг заявила, що банди використовують  сухопутний кордон між Швецією і Норвегією, який погано охороняється, для переміщення наркотиків на снігоходах і санчатах. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

4 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

17 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

27 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

39 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

55 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

55 хв. ago