Другий за кілька тижнів: фермер знайшов алмаз вагою 6,65 карата (фото)

21 червня Дешрадж Адівасі та його дружина знайшли алмаз вагою 6,65 карата на орендованій землі в районі Панна (штат Мадх’я-Прадеш, Індія) і здали його на зберігання в місцевий ювелірний магазин. Тепер дорогоцінний камінь буде виставлено на аукціон. Про це пише ETV Bharat.

Район Панна, відомий своїми алмазними шахтами, вкотре зробив одну людину багатшою.

Фермер Дешрадж Адівасі та його дружина знайшли алмаз вагою 6,65 карата, вартість якого оцінюють приблизно у 2,5 млн рупій (1,2 млн гривень). Це сталося через кілька тижнів після того, як пара знайшла в тому ж місці дорогоцінний камінь набагато меншого розміру.

Алмаз був викопаний з ділянки землі, яку пара взяла в оренду. Подружжя цілеспрямовано полювало на цінне каміння останні кілька днів і їхні зусилля окупилися. 21 червня вони викопали блискучий камінь разом із галькою та землею. Подружжя зрозуміло, що він має цінність і поспішило очистити його від бруду. Дешрадж відвіз камінь до ювелірної крамниці в Панні та здав його на зберігання.

Тепер алмаз буде виставлено на аукціон.

Подружжя знайшло алмаз вагою 6,65 карата Фото: ETV Bharat

Видання зазначає, що це не перша удача фермера. Кілька тижнів тому він знайшов алмаз вагою 1,35 карата на тій самій ділянці землі й також здав його на зберігання. Однак цього разу йому вдалося розкопати більший і дорожчий камінь.

“Фермер Дешрадж Адівасі здав на зберігання алмаз вагою 6,65 карата. Точна ціна буде відома тільки після аукціону. Він взяв в оренду алмазний рудник у районі Паті. Кілька тижнів тому він здав на зберігання алмаз вагою 1,35 карата”, — розповів Анупам Сінгх, фахівець з ювелірних виробів.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

7 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

7 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

7 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

7 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

7 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

7 години ago