“Стануть нашою ціллю”: Росія погрожує Польщі після пропозиції розмістити ядерну зброю

У Росії відреагували на заяву президента Польщі Анджея Дуди про те, що країна готова розмістити ядерну зброю із США. Країна-агресор поспішила заявити, що ці об’єкти нібито стануть “законними цілями”.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, передають росЗМІ. За його словами, розміщення ядерної зброї не убезпечить Польщу від нападу.

“Усі ті політики, які зараз з власних причин уважно обговорюють у Польщі та за її межами таку схему, мають зрозуміти: зрушення у цьому напрямі безпеки Польщі не додадуть, а відповідні об’єкти точно стануть ціллю. І у нашому військовому плануванні вони будуть на передньому плані”, — заявив Рябков.

У Росії також назвали розширення ядерної місії НАТО “дестабілізуючим та загрозливим” чинником. Заступник міністра закордонних справ Росії наголосив, що наближення ядерної зброї НАТО до кордонів Росії лише “загострює загрозу”.

Нагадаємо, що Анджей Дуда висловив готовність Польщі розмістити на території країни ядерну зброю. Це давно є темою польсько-американських переговорів і, за його словами, убезпечить східний фланг НАТО. Однак прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск не підтримав свого президента.

Водночас у НАТО заявили, що поки Альянс не має планів щодо розміщення ядерної зброї в Польщі. Глава НАТО наголосив, що блок не прагне конфлікту з Росією.

Також “Телеграф” розповідав про те, чи реально Польщі отримати ядерну зброю. На сьогодні лише три країни НАТО мають власну ядерну зброю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

41 хв. ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

51 хв. ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

57 хв. ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

1 годину ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

1 годину ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

1 годину ago