Отруєння у мережі McDonald’s у США: постраждалі пішли до суду

Житель американського штату Колорадо подав позов до McDonald’s у зв’язку зі спалахом кишкової палички, причиною якої стали бургери. Про це пише CNN. Це перший позов до компанії, пов’язаний із цим інцидентом.

Ерік Стеллі, який звернувся до суду, поїв у одному з ресторанів мережі у місті Грилі близько трьох тижнів тому. Після цього у нього почалися спазми та нудота, а через кілька днів Стеллі звернувся за медичною допомогою та отримав позитивний тест на кишкову паличку.

У позові McDonald’s  звинувачується у недбалості. За даними Reuters, Стеллі вимагає відшкодувати збитки у розмірі понад $50 тис. Він звернувся до суду в штаті Іллінойс, оскільки там розташовується штаб-квартира компанії.

Наприкінці вересня – у першій половині жовтня не менше 48 осіб у десяти американських штатах постраждали внаслідок спалаху кишкової палички. Ще одна людина – літній житель Колорадо – померла. Серед госпіталізованих є дитина, у якої розвинулося захворювання нирок.

Більшість постраждалих розповіли, що перед нездужанням з’їли роял чизбургер (у США він називається Quarter Pounder – (чвертьфунтовий чизбургер) у McDonald’s. У компанії заявили, що спровокувати спалах отруєнь могла цибуля в бургерах. Компанія Taylor Farms, яка його постачала, оголосила про відкликання деяких партій, виготовлених на підприємстві в Колорадо. Самі бургери Макдоналдс тимчасово прибрав з меню в декількох штатах.

Нагадаємо, мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s заявила про падіння продажів у всьому світі. Це перше падіння за 13 кварталів. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Українка, яка впала з другого поверху та вибила зуби, викликала фурор в мережі

Популярний український блогер Ніколас Карма поділився новим роликом, головною героїнею якого стала жителька Запоріжжя. Українка…

8 хв. ago

Найпопулярніші моделі авто для викрадення в Україні за 2024 рік: злодії облюбували пікапи та бусики

В Україні відзначається різке скорочення кількості викрадень авто. За січень–вересень 2024 року вкрали 765 транспортних…

17 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 26–27 жовтня: де буде найтепліше

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

18 хв. ago

Війська КНДР в Україні викликають головний біль у Китаю, – Foreign Policy

Направлення військ армії КНДР на війну Росії проти України непокоїть Китай. Про це пише Foreign Policy. Видання нагадує,…

25 хв. ago

Перукар “почаклував” над бездомним і тепер його плутають із зіркою: вражаюче перевтілення

Перукар Джошуа Сантьяго відомий тим, що подорожує по США й пропонує безплатну стрижку тим, хто…

36 хв. ago

Ганьба в погонах: заступник начальника ТЦК напав на вагітну жінку – відео вражає

Віра Боса-Іваненко, дружина військовослужбовця та майбутня мама, опинилася в центрі гучного конфлікту, який призвів до серйозного стресу…

43 хв. ago