Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що лікарі виявили в нього рак, і на певний час склав із себе більшу частину офіційних повноважень. Жодних прогнозів щодо повернення монарха до своїх обов’язків у Букінгемському палаці тоді не давали, однак Чарльз III зробив це досить швидко. Уже наприкінці березня король знову почав виходити у світ, а нещодавно вирушив у першу у цьому році закордонну поїздку.

Разом зі своєю дружиною Каміллою король полетів до Австралії – майже на два тижні. Там він уже встиг зустрітися з представниками корінних народів, оглянув військово-морський флот у гавані Сіднея, пообідав із главами урядів країн Співдружності у Самоа і відвідав австралійський парламент у Канберрі. За деякими даними, була у монарха і «неофіційна програма»: він відвідав кількох провідних онкологів країни, щоб поговорити з ними про свій діагноз.

Чарльз і Камілла в Сіднеї. Фото: Getty Images

Переміщаються країною Чарльз III та Камілла з особливою обережністю, і причина тому – не просто стандартний протокол безпеки. Річ у тім, що ще перед початком поїздки королю і королеві пригрозили неприємною зустріччю. За повідомленням видання Daily Mail, подружжя отримало звісточку від чоловіка на ім’я Саймон Доранте-Дей. Він уже давно називає себе позашлюбним сином пари й жадає зустрічі з «батьками».

Саймон Доранте-Дей з дружиною. Фото: Facebook/Simon Charles Dorante-Day

Саймон Доранте-Дей заявив про себе багато років тому і наробив чимало галасу. Він публічно заявив, що Чарльз III та Камілла – його мама і тато, хоча відомо, що спільних дітей у королівського подружжя немає. За словами Саймона, він був зачатий у 1965 році, коли у пари вперше виникли романтичні стосунки. Тоді Каміллі було 18 років, а Чарльзу – лише 17. Сім’я намагалася приховати від широкого загалу «незаконнонароджене» дитя і віддала Саймона Вінфред і Ернесту Боулденам, які працювали у королеви Єлизавети II. А у віці восьми місяців його передали на виховання молодій парі – Карен і Девіду Дей – ті відвезли його до Австралії. При цьому офіційною датою першої зустрічі Чарльза III та Камілли вважається зовсім не 1965, а 1970 рік, коли майбутнє подружжя перетнулося на матчі з поло.

Доранте-Дей у цю версію не вірить і каже, що провів власне розслідування. На його думку, Чарльз III та Камілла познайомилися ще підлітками в 1965-му на похороні Вінстона Черчилля. Так, не дуже романтично, але «така правда життя». Крім того, Саймон Доранте-Дей стверджує, що про факт його народження знала і принцеса Діана, однак їй наказали зберігати мовчання. У чоловіка взагалі свій погляд на історію королівської родини. Справжнім батьком принца Вільяма він називає принца Едварда – молодшого сина Єлизавети II й принца Філіпа.

Через «позашлюбного сина» довелося посилити охорону. Фото: Getty Images

До цього основним доказом спорідненості з Чарльзом III та Каміллою Саймон Доранте-Дей вважав свої фотографії: на його думку, він дуже схожий на батьків, а також зведених братів – принців Гаррі та Вільяма. Однак зараз чоловік надумав перейти до більш рішучих дій і особисто зустрітися з королем і королевою, щоб надати їм більш переконливі «докази» і попросити про текст ДНК. Приїзд монархів в Австралію він вважав справжньою удачею, про що повідомив публічно, після чого до подружжя приставили додаткову охорону.

Навряд чи Саймону Доранте-Дею вдасться зустрітися з «батьком і матір’ю», адже і без нього тур Австралією для Чарльза III видався непростим. Через візит монарха в країні відбулося кілька протестів, а в Канберрі на короля чхнула альпака на прізвисько Гефнер, що стало приводом для появи в Мережі нових мемів.

Король сам винен – почухав тварині ніс. Фото: Getty Images
Ткаченко Валентина

Recent Posts

В Іспанії туристичне місто заборонило здавати туристам житло на короткий термін

У Малазі не здаватимуть туристам житло в короткострокову оренду у 43 кварталах міста. Все через…

2 хв. ago

У Києві винесено перші вироки ухилянтам

У Києві суди винесли перші вироки чоловікам за ухилення від призову на військову службу. Як повідомляє Відділ комунікації поліції…

11 хв. ago

У Європі вимагають скасувати переведення годинників

Депутати Європарламенту направили голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн вимогу виконати обіцянку скасувати переведення часу із зимового…

20 хв. ago

Українським біженцям у Франції наказали покинути державні помешкання – Le Monde

На сході Франції місцева влада наказала українцям висилитись з помешкань, які були надані державою. Щонайменше…

28 хв. ago

Золоту прогнозують шалений прорив на ринку: скільки може коштувати метал

Золото з початку 2024 року суттєво зросло в ціні. Проте деякі експерти вважають, що дорогоцінний…

40 хв. ago

Опалювальний сезон на межі зриву? Мільйони українців можуть залишитися без тепла та газу

Україна готується до майбутнього опалювального сезону із запасами понад 12,2 млрд кубометрів газу. Проте експерти…

49 хв. ago