З 10 листопада будуть діяти нові правила в’їзду до ЄС для українців

З 10 листопада на кордонах Європейського Союзу вступають у силу нові правила для в’їзду та виїзду іноземців, у тому числі українців, завдяки системі EES (Entry/Exit System). Ця нова IT-система автоматично фіксуватиме всі в’їзди та виїзди до Шенгенської зони для осіб, які не є громадянами ЄС, незалежно від наявності візи.

Кабінет Міністрів України розповів, що реєстрація проходитиме через термінали самообслуговування, без штампів у паспортах. Система EES здійснюватиме одноразове сканування біометричних даних (відбитків пальців і фотографій) та зберігатиме їх протягом трьох років.

Зазначається, що час на проходження кордону може зрости приблизно на 40 секунд, оскільки збиратимуть дані. Якщо особа відмовиться від здачі біометрії, їй можуть відмовити у в’їзді. Після первинного сканування паспорт потрібно буде знову сканувати при кожному перетині кордону, але повторно здавати біометричні дані не потрібно.

Запровадження системи EES має на меті спростити процедуру перетину кордонів, посилити безпеку, запобігти використанню підроблених документів і протидіяти нелегальній міграції.

Романчук Микола

Recent Posts

Винник повернувся в Україну: у команді артиста дали відповідь

У команді українського співака Олега Винника прокоментували чутки про повернення артиста до України. Інформацію, яку розповсюдив блогер…

1 хв. ago

Після атаки дронів у Ростовській області РФ спалахнула пожежа. ВІДЕО

У Росії поскаржилися на атаку дронів у ніч проти 27 вересня. Влада Ростовської області заявила…

19 хв. ago

Які нові сервіси з’являться у Резерв+

У застосунку Резерв+ близько 10 мільйонів завантажених електронних військово-облікових документів. Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповіла Катерина Черногоренко, заступник…

33 хв. ago

ТОП-5 головних трендів деніму на осінь.ФОТО

Штани, жакети чи спідниці з деніму — це ті речі, які ми переносимо з одного…

43 хв. ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

55 хв. ago

Київ отримає дозвіл на удари углиб РФ

Рішення про зняття обмежень для України на застосування західної далекобійної зброї з військових цілей на…

1 годину ago