Провал російської розвідки: керівник ЦПД розкрив наслідки від арешту Дурова для Росії

Затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції є грандіозним провалом російських спецслужб і може суттєво вплинути на діяльність російської розвідки. Таку думку висловив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

За його словами, російська розвідка використовує Telegram, зокрема у Франції як для поширення  дезінформації, так і для координування виконавців задач російських спецслужб.

“Вся диверсійна діяльність російськими спецслужбами акумулюється через Telegram у Франції. Відповідно у французьких спецслужб є інформація про використання цього сервісу росіянами для такої діяльності”, – зазначив Коваленко.

Тож затримання Дурова, за його словами, прямо вплине на діяльність російських спецслужб зта загалом російську армію.

“Після затримання Дурова є ризик, що Telegram може надати французьким спецслужбам і загалом спецслужбам НАТО і розвідкам інформацію про роботу російських спецслужб в самому Telegram. Плюс Telegram є основним джерелом зв’язку в російській армії і це додатковий ризик для росіян”, – пояснив керівник ЦПД.

Тепер із втратою Дурова у Росії втратили можливості зберігати конфіденційність із використанням Telegram для деструктивних розвідувальних та інших цілей. Крім того, тепер є шанс, що західні спецслужби зможуть домовитись із Дуровим і використовувати цей месенджер проти ворога, зазначає Коваленко.

Експерт також впевнений, що арешт Дурова не вплине на роботу Telegram.

“Навпаки – не виключено що Telegram після цієї історії може стати безпечнішим від російських спецслужб”, – наголосив він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

9 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

19 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

31 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

47 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

47 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

59 хв. ago