Такого не було останні десятиліття: Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS).

Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як зараз, у країні не було вже понад 30 років. Повний робочий день працюють 16 млн людей.

За даними дослідження, кількість офіційних безробітних у Польщі скоротилася у червні до 762 200 осіб, що є найнижчим показником за останні два десятиліття. 

«У GUS повідомили, що минулого місяця кількість безробітних, зареєстрованих у службах зайнятості, становила 762,2 тис. проти 776,6 тис. осіб. осіб на місяць раніше. Востаннє менше безробітних було зареєстровано в бюро зайнятості наприкінці липня 1990 року (699 тис.)», – йдеться у публікації. Найнижчий рівень безробіття зафіксовано у Великопольському воєводстві (2,9%), а найвищий у Підкарпатському (8,2%).

Таким чином рівень безробіття скоротився до 4,9%. Подібний низький показник фіксувався у сучасній історії Польщі двічі: у 1990 році та у липні 2022 року, коли польський ринок праці почали займати біженці з України.

Виходячи з даних GUS, у Польщі працюють 17,1 млн людей, з них 16 млн – на повній зайнятості.

Євростат уже кілька місяців надає оптимістичні дані щодо безробіття в Польщі. Європейська статистика показує, що рівень безробіття у Польщі становить лише 3%, і це другий найнижчий показник серед країн Євросоюзу. А ось найнижче безробіття в Чехії – 2,7%. Середній показник ЄС становить 6%, а в зоні євро – 6,4%. Тим часом найвищий рівень безробіття в червні був зафіксований в Іспанії (11,7%) та Греції (10,6%).

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

48 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

50 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

51 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago