РФ та КНДР готують масштабну військову провокацію перед американськими виборами

Російська Федерація та Північна Корея можуть разом готувати масштабну військову провокацію. Орієнтовно, вона запланована на жовтень 2024 року. Її мета – вплинути на результат виборів у США таким чином, аби до влади прийшов Дональд Трамп.

Кремлю це потрібно для того, аби домовитися з Трампом стосовно закінчення війни в Україні. Про це пише видання NBC News

За даними журналістів, у Вашингтоні вже знають про можливу провокацію і готуються до неї. Зазначається, що це можуть бути “найбільш провокаційні військові дії за останнє десятиліття”. При цьому Пхеньян в даному випадку діятиме “за наполяганням” Москви. 

Видання пише, що час провокації може бути розроблений таким чином, щоб викликати хвилювання в іншій частині світу, тобто в США, коли “американці вирішуватимуть, відправляти президента Джо Байдена чи колишнього президента Дональда Трампа назад до Білого дому”.

“Ми не сумніваємося, що Північна Корея цього року буде провокаційною. Питання лише в тому, наскільки це буде ескалацією”, – сказав представник американської розвідки.

Журналісти пишуть, що адміністрація чинного американського лідера стурбована посиленням військового альянсу між Путіним та Кім Чен Ином. Це загрожує посиленням військового потенціалу Пхеньяну. Що, в свою чергу, посилює напруженість в регіоні в цілому. 

Очікується, що найближчими тижнями російський диктатор відвідає Північну Корею і зустрінеться з Кімом. Офіційні особи США вважають, що вони укладуть нову угоду щодо розширення передачі військових технологій Пхеньяну з боку РФ. 

Зокрема, Путін, як повідомляє видання, має намір надати КНДР технологію створення ядерних підводних човнів та балістичних ракет. В обмін на це Північна Корея має надати Путіну боєприпаси для війни в Україні. Йдеться про мільйони артилерійських снарядів. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні,…

5 хв. ago

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

11 хв. ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

21 хв. ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

28 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

32 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

56 хв. ago