Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци: причина

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN.

Новий законопроєкт, запропонований заступником мера з питань безпеки Марко Гранеллі, спрямований на збереження «спокою» у деяких найжвавіших районах міста.

Це рішення повинно допомогти знайти баланс між комунікабельністю та розвагами, а також забезпеченням спокою і здоров’я мешканців. Згідно з пропозицією, заклади не зможуть подавати їжу та напої на вулицях між 12:30 та 6:00 у будні та між 1:30 та 6:00 на вихідних.

Проте ця ініціатива викликала хвилю критики серед представників місцевої комерції та частини громадськості, які стверджують, що заборона суперечить італійській культурі.

Генеральний секретар міланського відділення асоціації роздрібних торговців Confcommercio, Марко Барб’єрі, вважає, що рішення порушує «здоровий глузд» і обмежує сімейні прогулянки, які часто включають пізній візит до джелатерії (італійський заморожений десерт зі свіжого коров’ячого молока та цукру – ред).

Барб’єрі також зазначив, що багато молодих людей в Мілані не виходять на вечерю до 22:00, особливо влітку, тож опівночі для заборони ще занадто рано. Він сподівається на компромісне рішення, де морозиво, вода та піца не будуть включені до списку заборонених продуктів пізно ввечері.

Експерти зазначають, що законопроєкт, все ж буде прийнятий, проте з поправками. Мешканці мають можливість подати свої зауваження до нової пропозиції наступного тижня, після чого буде визначено долю нічного продажу морозива в місті.

Ольга Степанова

Recent Posts

Прогноз погоди на 19 травня. Дощі накриють більшість областей України

У неділю, 19 травня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощі повернуться…

3 хв. ago

Дочка Тома Круза назавжди викреслила його зі свого життя

Дочка Тома Круза від актриси Кеті Холмс Сурі у 2024 році закінчує школу. Дівчина переживає з…

9 хв. ago

“Стоять усі”: в Україні почався страйк далекобійників через посилення мобілізації

Вдень 18 травня близько сотні фур вишикувались в шеренгу вздовж траси "Київ-Одеса". Таким способом водії-далекобійники…

12 хв. ago

І тут усіх випередив: Пол Маккартні став першим британським музикантом-мільярдером

Співзасновник рок-групи The Beatles Пол Маккартні став першим у Великобританії музикантом зі статком 1 млрд фунтів стерлінгів…

14 хв. ago

Мобілізація по-новому: що загрожує за неоновлення даних в ТЦК – детальне пояснення

В соціальних мережах активно обговорюють тему відповідальності військовозобов’язаних у випадку несплати штрафів за порушення військового…

16 хв. ago

Над будівлею парламенту у Німеччині з’явився дрон із прапором РФ

Невідомий чоловік прикріпив російський прапор до дрона і запустив його над будівлею Бундестагу. Про це повідомляє російська служба…

19 хв. ago