Спільна операція: ФСБ пов’язана з терористами з “Крокус Сіті Холу”

До нещодавнього теракту в “Крокус Сіті Хол” у Підмосков’ї причетні не тільки ІДІЛ, а й російські спецслужби. ФСБ знала про підготовку теракту, вела його і зробила все для того, щоб перевести стрілки на Україну. Про це заявив сходознавець, директор Центру близькосхідних досліджень AMES, співзасновник Української миротворчої школи Ігор Семиволос в інтерв’ю виданню NV.

“Є купа цілком зрозумілих запитань, на які ніхто не може дати відповідь. Наприклад, як, припустімо, виконавці цього теракту змогли спокійно вийти з будівлі, найімовірніше, оточеної вже, а потім сісти на ту саму машину, виїхати за кілька областей, не натрапивши на жодну перешкоду, блок-пост, і вже там якось їх захопили. Ось у цьому моменті я не виключаю ФСБ-шної розробки. Тобто далі хтось їх вів. Але тоді взагалі ставиться під сумнів те, що вся ця операція була суто операцією ІДІЛу, і можна припустити, що вона була спільною — ІДІЛу і ФСБ. Або ФСБ знали про це і дозволили цьому статися”, — звертає увагу експерт,

Експерт також не виключає можливості непростих ситуацій, у яких можуть опинитися російські спецслужби, аж до можливого невдалого виконання своїх завдань.

“Вони опинилися в ситуації, коли їм треба щось пояснювати, і починають усе перекладати на Україну. Адже публіка “заряджена” і готова сприйняти будь-яку нісенітницю”, — додав він.

Експерт припустив, що ФСБ недостатньо добре спланувала операцію.

“Можливо, всю цю операцію “на коліні” малювали, як у них часто буває — тобто вже після теракту треба було щось робити, і тому все це придумали, я не виключаю. Але, можливо, це і досить глибоко опрацьована операція, але вони не все передбачили, і що буде такий ефект. Та й своїх людей там, чесно кажучи, ніхто не рахує. Якщо вони не зважають на свої втрати на фронті, то чому мають жаліти якихось там цивільних, які пішли на концерт”, — сказав він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Понеділок почався не радісно: якої потужності вирує магнітна буря на Землі

Сонце не перестає випускати нові викиди корональної маси (СМЕ) у космос і один з таких…

8 хв. ago

У центрі Києва – потоп. Водою залило вулицю біля “Олімпійського” (відео)

У Києві в районі національного спортивного комплексу "Олімпійський" вулицю залило водою. Рух транспорту було дещо…

16 хв. ago

Чи може поліція доправляти ухилянтів до ТЦК – адвокат пояснив повноваження правоохоронців

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Адвокат Роман Сімутін пояснив, чи…

28 хв. ago

У Києві знову плануються відключення світла: як працюватимуть графіки

Ввечері 20 травня у Києві очікуються стабілізаційні відключення світла. Графіки повинні працювати з 18:00. Про це повідомив гендиректор компанії YASNO…

35 хв. ago

Принц Гаррі та Меган Маркл відзначили річницю весілля: як пару привітала королівська родина

19 травня принц Гаррі та Меган Маркл відзначили шосту річницю спільного життя. Але жодних публічних привітань з…

47 хв. ago

Названо документи, які потрібні військовозобов’язаним для сервісних центрів МВС після 18 травня

Після набрання чинності 18 травня 2024 року закону про мобілізацію та військовий облік у роботі…

56 хв. ago