Польща хоче збудувати 70-метрові наглядові вежі поблизу Білорусі

Правоохоронні органи Польщі хочуть зміцнити свій кордон із Білоруссю. Планується будівництво спостережних веж заввишки близько 70 м. Про це повідомляє GazetaPrawna.

Видання зазначає, що в Сеймі Польщі відбулося спільне засідання комітету національної оборони та комітету з управління і внутрішніх справ. На ньому обговорювали питання незаконного перетину кордону і методи, які використовують мігранти, як-от згинання загороджень або переплиття через водопропускні труби.

Командувач Прикордонної служби генерал Роберт Баган заявив, що відомство планує низку дій, зокрема модернізацію прикордонного загородження шляхом зміцнення загороджень, встановлення додаткових камер і освітлення, а також будівництва спостережних веж і придбання дронів вертикального зльоту.

Обговорюючи будівництво загородження на кордоні, очільник Прикордонної служби зазначив, що зараз його занадто легко перетнути.

До планів відомства щодо підвищення безпеки на польсько-білоруському кордоні входить будівництво спостережних веж. Ці нові пости матимуть можливість контролювати територію площею майже 10 км як у Польщі, так і в Білорусі, забезпечуючи кращу видимість і контроль над стратегічною ділянкою кордону.

«Це споруджувані вежі висотою близько 70 м, які будуть оснащені сучасним оптико-електронним обладнанням», – сказав генерал Баган.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не лише Раїсі: світові лідери, які загинули в авіакатастрофах

Окрім президента Ірану Ібрагіма Раїсі, в авіакатастрофах у попередні десятиліття загинула низка інших світових лідерів. Зокрема, до…

6 хв. ago

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: який бізнес обирають найчастіше

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного…

19 хв. ago

Хрестики принцеси Діани: історія та причини, чому їх майже не носили

Стало відомо, як Меган Маркл отримала прикрасу покійної принцеси Діани. Про це пише Page Six. Перебуваючи в Нігерії під…

27 хв. ago

Ви просто ушльопки: киян обурив концерт Вєрки Сердючки з піснями російською

Найбільше хейту артист Андрій Данилко отримав від колишніх політиків, які нині служать у ЗСУ, та…

39 хв. ago

В Україні вже розшукують майже 100 тис. ухилянтів: в якому регіоні їх найбільше

У яких регіонах чоловіки найбільше ухиляються від мобілізації. В Україні 18 травня вступив в силу…

47 хв. ago

Китай запроваджує санкції проти США

Китай включив оборонні та космічні підрозділи компаній Boeing, а також General Atomics Aeronautical Systems та…

53 хв. ago