Politico назвало найгіршу країну Європи для українських біженців

Франція виявилася найгіршим варіантом для життя українських біженців, пише видання Politico. За словами авторів статті, до країни приймається менше однієї особи на 1000 громадян.

«У січні Франція повідомила, що всього 64 720 біженців з України перебувають під тимчасовим захистом», ‒ йдеться у матеріалі. Автори статті зазначили, що у Франції приймають менше однієї особи на 1000 громадян.Натомість Німеччина прийняла понад 1,2 млн біженців,  Польща ‒ майже 1 млн, згідно з даними Євростату. За показниками гостинності до українців Франція навіть значно поступається Ірландії, яка приймає понад 100 тис. українців і має 5 млн жителів. 

«Дані ще більш вражаючі, якщо порівняти їх з населенням країн: Польща, Прибалтика, Чехія, Словаччина та Болгарія приймають понад 25 біженців на 1000 громадян», ‒ пише видання. Неповнолітні зазвичай можуть перебувати у Франції без дозволу, тому їх рідко включають у статистику тимчасового захисту, зазначив Євростат.

Мова також відіграє важливу роль: слов’яномовні країни притягли велику кількість українських біженців. Але, як кажуть аналітики, окрім мови, причиною різкої невідповідності у Франції можуть бути такі фактори, як географічна близькість до України, фінансова підтримка біженців і заздалегідь створена мережа громад.

Як пояснює видання, якщо в інших країнах, наприклад у Німеччині, підтримку українцям організовують переважно на державному рівні, то у Франції до прийому українців залучили асоціації та місцевих жителів.

Жерар Садік з неурядової організації La Cimade сказав, що приблизно 30 тис. українських біженців не охоплені французьким підрахунком. «. Правозахисні групи також вказують на мовні перепони та  бюрократію  у Франції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Лікар визнав себе винним у смерті зірки серіалу “Друзі” Метью Перрі: це вже третій

Лікар, обвинувачений у зв'язку зі смертю зірки серіалу "Друзі" Меттью Перрі, визнав себе винним у…

1 хв. ago

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Все більше громадян стикаються з ризиком блокування своїх банківських карток. Бухгалтер Ольга Кулик пояснює, що…

13 хв. ago

Валерій Залужний не підтримує мобілізацію молоді віком 18-25 років

Колишній головнокомандувач ЗСУ,а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що мобілізація молоді 18-25…

33 хв. ago

Доведеться не жити, а виживати: Кабмін хоче “заморозити” пенсії українців

В Україні наступного року заплановано зниження витрат на соціальну сферу. Зокрема, вже відомо про заморожування мінімальної заробітної…

39 хв. ago

Столтенберг заявив, що в перші дні війни Зеленський ховався в бункері від “російських убивць”

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг згадав про те, як познайомився з президентом України Володимиром…

1 годину ago

Це ще не межа: НБУ назвав причини стрімкого подорожчання продуктів

Фактична споживча інфляція у серпні очікувано прискорилася до 7,5% у річному обчисленні. Одним із основних…

1 годину ago