Трамп зробив скандальну заяву про візит Зеленського у США

Кандидат у президенти США Дональд Трамп зневажливо відгукнувся про візит українського лідера Володимира Зеленського до США, назвавши його “найбільшим продавцем в історії”. Як пише Bloomberg, Трамп під час мітингу в понеділок у Пенсильванії перед Генеральною Асамблеєю ООН заявив, що підходитиме до політики України “по-іншому”.

“Я бачу, що Зеленський тут. Я думаю, що Зеленський – найкращий торговець в історії: щоразу, коли він приїжджає в країну, він іде з 60 мільярдами доларів”, – сказав Трамп.

Ві додав, що, на його думку, Зеленський “дуже сильно” хоче, щоб його суперниця Камала Гарріс виграла вибори, і сказав, що в разі перемоги на виборах він буде прагнути підштовхнути Україну і Росію до переговорів.

“Якщо я виграю ці вибори, перше, що я зроблю, це зателефоную Зеленському, зателефоную президенту Путіну і скажу: “Ви повинні укласти угоду, це божевілля”, – сказав Трамп.

Трамп і війна в Україні

Як писало видання The Times, президент України Володимир Зеленський під час візиту до США закличе надати Україні гарантії безпеки, щоб адміністрація Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах не змусила нашу країну укласти невигідну мирну угоду.

Раніше Зеленський в інтерв’ю The New Yorker заявив, що Трамп насправді не знає, як закінчити війну в Україні. Він також зазначив, що ідея радника Трампа Джей Ді Венса щодо закінчення війни в Україні є неприйнятною. Також він вважає, що ця концепція не є планом “у жодному формальному сенсі”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Пережити зиму з Європою: який план порятунку придумало Міжнародне енергетичне агентство

Міжнародне енергетичне агентство розробило план порятунку України на майбутній опалювальний сезон. Аналізуючи його, експерт Андріан…

3 хв. ago

Секретні директиви: що не так із забороною мобілізації чоловіків 50-60 років

Загальна мобілізація в Україні могла зазнати деяких змін: чоловіки віком від 50 до 60 років…

4 хв. ago

В Україні з’являться плавучі електростанції: скільки світла це нам дасть

В Одеській області незабаром можуть з’явитися плавучі електростанції. Це будуть газопоршневі або газотурбінні установки, розташовані…

13 хв. ago

“Я в шоці!”: у будинку Мілевського провели обшуки

24 вересня правоохоронці провели обшуки у будинку, де проживає колишній футболіст Артем Мілевський та його друг Сергій…

17 хв. ago

МЗС України засудило слова президента Чехії: у чому причина скандалу

МЗС вважає неприйнятними заяви президента Чехії про можливість залишити під окупацією частину України. Про це йдеться на…

34 хв. ago

Українську співачку тягне до росіян, готова навіть народити дитину

Появу співачки Аліни Гросу (Grosu) на заході мера міста Нью-Йорк, а також її нібито новий титул активно…

39 хв. ago