Зведемо рахунки: скільки насправді заробляють члени британської королівської сім’ї

Річна зарплата принца Вільяма навела чимало галасу в Мережі: не всі користувачі вирішили, що 30 мільйонів доларів на рік – заслужений заробіток Уельсів. Однак тема гаряча і дуже цікава. Видання US Weekly з такого приводу вирішило з’ясувати, скільки насправді заробляють члени королівської сім’ї, включно з Чарльзом III та королевою Каміллою.

Видання пише, що основним джерелом доходу монарха є фінансована платниками податків угода, або Суверенний грант. Виплачується він щорічно. Складає приблизно 86 мільйонів фунтів стерлінгів (113 мільйонів доларів). Так звана зарплата Чарльза і Камілли йде не стільки на їхні особисті витрати, скільки на утримання нерухомості, персонал та інші заплановані палацом витрати.

Чарльз і Камілла. Фото: Getty Images

Суму на особисті витрати король отримує від герцогства Ланкастер, яке перебуває в довірчому управлінні Чарльза і передається споконвіку від монарха до монарха. Воно приносить правителю близько 20 мільйонів фунтів стерлінгів на рік (25 мільйонів доларів). Видання пише, що наразі статки короля оцінюють у 750 мільйонів доларів.

Чарльз у традиційному шотландському одязі. Фото: Getty Images

Рідна сестра Чарльза III Анна живе набагато скромніше, заробивши всього 21 мільйон доларів відтоді, як у 1971 році стала на зарплату.

Опальний член королівської сім’ї принц Ендрю міг похвалитися доходом у 330 тисяч доларів на рік. Однак усе це тривало доти, доки молодший брат Чарльза не опинився замішаний у кількох публічних скандалах. Після того як король ухвалив рішення залишити Ендрю без королівських обов’язків, доходам настав кінець.

Ендрю та Анна. Фото: Getty Images

Уточнюється, що раніше до цього списку входили також Меган Маркл і принц Гаррі. Однак із 2020 року пара не отримує грошей від королівської сім’ї.

Грошей немає, але ви танцюйте. Фото: Getty Images
Ольга Степанова

Recent Posts

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

57 секунд ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

14 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

29 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

29 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

41 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

53 хв. ago