“Це схоже на сон”: на що витратив гроші чоловік, який виграв 161 млн

Шотландець Колін Вейр, колишній телеоператор із Ларгса в Ейрширі, який влітку 2011 року разом із дружиною Кріс виграв у лотерею EuroMillions 161, 653 млн фунтів стерлінгів, ставши найбільшими переможцями, витрачав по 100 тис. фунтів стерлінгів на тиждень упродовж наступних восьми років, аж до своєї смерті в грудні 2019 року, пише Daily Star.

Вейр, чий приголомшливий виграш у лотерею перевершив тільки неназваний переможець з Італії 2019 року, обзавівся автопарком із розкішних автомобілів і увічнив своє ім’я в історії футбольної команди Partick Thistle.

“Це було схоже на сон. Усе пішло як у сповільненій зйомці. Але це здається гарною річчю, чимось, чого нам не слід боятися, а чим ми можемо насолоджуватися з дітьми. Усе своє життя ми жили за коштами і почувалися комфортно. Ми цінуємо, що ці гроші приносять абсолютно нове життя нам і нашій родині. Тепер у нас так багато нових можливостей для дослідження, але ми не будемо поспішати. Для нас це буде поступова зміна з вибором, який потрібно буде зробити”, — говорив Вейр після виграшу.

Пара використала 5 млн фунтів стерлінгів з виграних грошей для створення благодійного фонду The Weir Charitable Trust 2013 року і зробила пожертвування футбольному клубу з Глазго Partick Thistle. Пізніше вони дали ще мільйон, а на знак подяки їм молодіжну футбольну команду перейменували на молодіжну академію Thistle Weir. Частину їхнього стадіону Firhill також було названо трибуною Коліна Вейра у 2016-му.

Ім’я Вейра носить трибуна стадіонуФото: Getty

За місяць до своєї смерті Вейр купив 55% акцій Partick Thistle і збирався передати їх уболівальникам влітку 2020-го.

Крім футболу, Кріс і Колін велику увагу приділяли політиці, оскільки обидва були прихильниками Шотландської національної партії і підтримували рух за незалежність країни. Подружжя пожертвувало згаданій політсилі понад 2 млн фунтів стерлінгів, коли нею керувала Нікола Стерджен, і дало ще мільйон на кампанію “Так” у 2014 році.

Коли Колін помер, Срежден, колишня перший міністр Шотландії Стерджен висловила щирі співчуття, заявивши, що ШНП високо цінувала рішучість і щедрість Вейра.

Після себе переможець лотереї залишив вражаючий автопарк. У ньому були вінтажний Bentley Arnage вартістю 10 тис. фунтів стерлінгів, трирічний позашляховик Jaguar F-Pace за 28 250 фунтів стерлінгів, чотирирічний Mercedes Benz E Class Estate, що коштує 24 тис. фунтів стерлінгів та мінівен Mercedes Benz V Class 2019 року випуску за близько 35 тис. фунтів стерлінгів.

В останні роки Вейр жив у п’ятикімнатному будинку на березі моря в Ейрі вартістю 1,1 мільйона фунтів стерлінгів, придбаному у червні 2018 року після розлучення з дружиною, з якою прожив у шлюбі 38 років. У ньому було меблів, ювелірних виробів і творів мистецтва на 212 тис. фунтів стерлінгів.

Колін і Кріс розлучилися 2018 року після 38 років шлюбуФото: Getty

Футбол, автомобілі, предмети розкоші — це ще не все, на що витрачав свої гроші шотландець, який раптово нечувано розбагатів. Він був великим любителем перегонів, тому став власником трьох чистокровних коней: меринів Knighted і Felony, а також ірландської кобили If You Say Run.

Колін помер у 71 рік після нетривалої хвороби від сепсису і “гострої ниркової недостатності”. Його поминальний обід був не менш розкішним, ніж останні роки життя. Гостей пригощали лобстерами, шампанським по 340 фунтів за пляшку і трюфельним супом по 40 фунтів. Загалом поминки обійшлися в мільйон фунтів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

12 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

22 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

34 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

50 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

50 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

1 годину ago