Можна тільки хороводи: ідеолог Путіна Дугін хоче зменшити кількість розваг для росіян

Впливовий російський пропагандист (ще він вважається в РФ “філософом”) Олександр Дугін видав чергову порцію марення про те, якою має бути ідеальна Росія і як у атмосфері високої духовності її населення має проводити свій вільний час. Якщо коротко, то богоугодними розвагами – єдиними, які можна залишити росіянам – Дугін вважає паломництво та хороводи. А в особливу немилість у пропагандиста впав чомусь КВК.

У здорового народу має бути здоровий відпочинок, фантазує російський пропагандист. Треба дозволяти лише морально здорові розваги, наголосив він.

“Перш за все хороводи та подорожі рідним краєм, а ще краще паломництво святими місцями. Решту треба заборонити. У здорового народу має бути здоровий відпочинок. А не це все”, – підказує Дугін владі Росії.

КВК, на його думку – це “отруйна матриця виродження”. Він спробував аргументувати свою думку, вийшло не дуже.

“Системне підточування соціальної раціональності та традиційних цінностей. Зараз зловісна природа цього згубного явища видно наочно. Зеленський, Галкін і все інше, включаючи людей, що згоріли живцем у Махачкалі”, – висловився Дугін.

До чого тут Галкін – взагалі незрозуміло. Схоже, Дугін погано розуміється на темі: російський гуморист, на відміну від майбутнього президента України Володимира Зеленського, ніколи не грав у КВК, принаймні у “телевізорі”, і лише зрідка запрошувався до журі. Крім того, Дугін, здається, не в курсі, що російський диктатор Володимир Путін симпатизував КВК і час від часу приходив подивитися на цю “матрицю виродження”.

Загалом це не перша і не найталановитіша маячня Дугіна на тему дозвілля росіян. Зокрема, він уже після початку війни в Україні вимагав, щоб росіяни створювали багатодітні сім’ї (з вимогою заборонити аборти та розлучення) та у своєму неповторному стилі описував ідилію, яка запанує у матінці-Росії.

“За розпусту – багаття. За крадіжку – повішення. За наклеп на Царя – вічна каторга. І лише тонкий гул знаменних співів над Святою Руссю. Без кінця і краю. Чорні стріли чернечої ходи. Тихе напружене сопіння орача і хропіння статного ситого коня. Пронизливий запах парного молока в тумані. “Вода і хліб. Осел і бик. І хороводні фігури російського сонця. Дружини та сім’ї, полки й вісі. І Цар! Щоб усім було радісно і спокійно. Сміливо й весело. Задля цього Цар”, – марив пропагандист.

Хто такий Дугін і як він впливає на Путіна

Пропагандиста й “філософа-євразійця” Дугіна називають ідеологом “російського світу”. BBC зазначало, що “євразійство”, одним з архітекторів якого є Дугін, – імперська ідеологія, що наполягає на особливій ролі Росії. Газета The Washington Post писала, що цей “крайній правий російський інтелектуал” багато в чому допоміг сформувати погляд Путіна на Росію й Україну. В іншій публікації The Washington Post американський письменник і журналіст Девід фон Дреле назвав Дугіна “мозком Путіна”. Він припустив, що публічні заяви Путіна, в яких він заперечує існування України й українців, багато в чому базуються на роботах Дугіна.

Після загибелі доньки, російської пропагандистки Дар’ї Дугіної (автомобіль, у якому вона їхала, вибухнув 21 серпня 2022 року під Москвою) Дугін зацікавив Путіна, його наблизили до Кремля, і тепер він формує офіційну ідеологію Росії. У червні 2023 року СБУ повідомила Дугіна про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду) Кримінального кодексу України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

24 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

36 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

38 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago